1
Boks

Sjekloća spreman za Ameriku

Objavljeno: 23.11.12 u 17:32

Nikola Sjekloća je kako kaže imao najbolje pripreme u karijeri pred predstojeći debi u Americi.

Crnogorski bokser je prvi na listi WBC u supersrednjoj kategoriji,a 9. februara će se boriti protiv Sakija Bike. Pobednik tog meča postaće obavezni izazivač, ili u slučaju da dosadašnji šampion Andre Vord napusti poja onda će to biti meč za titulu.

„Spreman sam za američki debi i veoma mi je drago što ću boksovati na najvećoj sceni, ako bog da za prvaka. Izuzetno sam iskusan, jako dugo boksujem i boksovao sam velike mečeve, tako da nemam psihičku barijeru, već samo pozitivnu tremu, koju ću iskoristiti da se spremim za meč“, izjavio je Sjekloća agenciji Beta.

Sjekloći je početkom meseca ponuđena borba sa Vordom, ali se on opredelio za duel sa Kelijem Pavlikom, koji mu donosi više novca. Tim potezom Vord bi mogao da ostane bez pojasa jer neće moći na vreme da boksuje za odbranu pojasa, pa se u Sjekloćinom timu nadaju da bi meč u februaru mogla da bude borba za šampionski pojas.

Rođeni Nišlija do sada nema poraz u karijeri, a od 25 pobeda u profesionalnoj karijeri, sedam je završio nokautom. Njegov naredni rival Sakio Bike, poznatiji kao „Škorpion“, pet puta je poražen u 30 mečeva.

„Gledao sam njegove borbe, poznajem ga. Izuzetno je jak, izuzetno dobro spreman, boksovao je sa najboljima na svetu. Neke je izgubio, ali u ravnopravnim borbama. Znam da je jak i da je ‘fajter’, ali mislim da imam prednosti što se tiče znanja i brzine“, rekao je Sjekloća.

Borba Sjekloće i Bikea biće jedan od uvodnih duela Njujorškom meču u komeće šampion u superlakoj kategoriji Deni Garsija braniti pojaseve WBC i WBA protiv Zaba Džude.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Sjekloća spreman za Ameriku | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Casana blog for anyone who wants to act out out nigh this topic. You observation so some its near exhausting to present with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new stunting on a substance thats been shorthand about for period. Precise force, only zealous!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter