0
Auto Moto

Meklaren potvrdio

Objavljeno: 05.11.12 u 11:17

Iz tima Meklaren je stiglo objašnjenje gde je nastao problem zbog koga je u tom trenutku vodeći Luis Hamilton morao da napusti trku i prepusti vodeću poziciju Kimiju Rajkonenu koji je kasnije i pobedio. Posle trke, Hamilton je izjavio: “Sjeban sam skroz. Automobil je sjajno išao, kako za vikend tako i na početku trke i siguran sam da sam danas mogao da pobedim. Imao sam problem sa pritiskom goriva i sve se desilo brzo, ulazio sam u krivinu i auto je jednostavno umro.

Jedina greška koju sam napravio tokom celog vikenda je bila ona u 2 krugu, kada mi kočnice nisu bile dovoljno zagrejane pa mi je u osmoj krivini blokirao točak. Posle toga, sve je išlo sjajno. Bolid je bio pesma za vožnju, lepo sam krstario i pravio razliku…“

Njegov kolega Dženson Baton je oduvan od strane Sebastijana Fetela na samo tri kruga pred kraj, čime ga je onemogućio da se popne na podijum.“Čestitke Kimiju, on je čovek koji malo priča ali puno radi, pravi je trkač i potpuno je zaslužio ovu pobedu.

Za mene, ovo je bila veoma zabavna trka. Imao sam nekoliko zabavnih momenata i nekoliko dobrih bitaka, ali na nesreću, nisam bio dovoljno brz da se borim sa liderima. Na kraju, nisam mogao ni da se odbranim od Fetela, on je bio na svežijim, mekim gumama tako da je bilo nemoguće izvući takav grip iz mojih istrošenih guma srednje tvrdoće.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter