Jari Mati Latvala

Vozač Forda, Jari Mati Latvala misli da će izbor startnih pozicija na predstojećem reliju Velike Britanije više biti lutrija nego na prethodnim relijima u sezoni. Obzirom na česte vremenske promene na ovom reliju, gotovo je nemoguće izabrati pravi trenutak za start. „Ako želite neku bezbedniju i sigurniju varijantu, najbolje je startovati u sredini.“ Rekao je Latvala. „Ovde je više kockanje nego na drugim relijima. Da sam ja Sebastijan Leb, radije bih startovao sa pete pozicije, ali za mene, postoji više opcija i ja želim da preuzmem rizik i da startujem prvi, tako da se nadam da ćete me tu i naći“.

 

Latvala koji je prošle godine pobedio na ovom reliju, dodao je da je izuzetno teško napraviti dobar izbor guma zbog  ekstremnih vremenskih promena ali po prvi put timovima je na raspolaganju dovoljno tvrdih i mekih setova pneumatika kako bi pregurali reli ali problem je i vožnja relija u petak…“Ako ima suvih sekcija na reliju tokom petka, onda nam meki setovi guma neće trajati za ceo reli. Moraćemo da miksujemo tvrde i meke setove u petak sem ako ne pada kiša sve vreme. Ali, hoće li padati kiša kao sada? Mislim da ovaj reli može da se dobije ili izgubi samo zahvaljujući lošem izboru guma…

Pročitajte i ovo

Latvala se povukao se relija u Finskoj

Najnovije

KLOP: Igrači su sjajni!

Livepul je sjajno započeo sezonu, trenutno deli prvo mesto sa Arsenalom i Mančester Sitijem, ali to mnogima nije dovoljno, pa su prema Klopovim fudbalerima upućene salve kritika.

ŠAH: Zvezda se vraća na veliku scenu

Šahovski klub Crvena Zvezda, najtrofejniji domaći klub, ponovo je u Prvoj ligi!

ČUDAN POČETAK MANDATA: Vučelić odgovornost za majice prebacio na Božinova i igrače

Tek što je izabran, predsednik FK Partizan napravio je veliki gaf.

ODLAZAK IZ HUMSKE: Žarko Zečević rekao ‘Zbogom’!

Dugogodišnji funkcioner i jedan od ljudi najzaslužnijih za uspehe Partizana krajem 20. i početkom 21. veka, Žarko Zečević, definitivno neće više imati nikakvu funkciju u klubu iz Humske.

MANOJLOVIĆ: Jaka konkurencija me dodatno motiviše

Mladi golman, Filip Manojlović, ustalio se među stativama, a iako je još rano za svođenje računa, svi Zvezdaši su saglasni da je njegovo vraćanje sa pozajmice odličan.

LEP GEST VOŽDOVČANA: U sredu besplatno na krov

Osmina finala kupa Srbije je pred nama, a u sredu 26.10. na “krov” stiže novi rival.

MILEUSNIĆ: Kandidati za predsednika jurišali kao jarci na brvnu

Posle izbora predsednika FK Partizan za reč se javio Jovan Mileusnić, koji je bio uzdržan, a na prethodnom zasedanju nije bio, pa nije bilo kvoruma.

KRIZA JE GOTOVA: Milorad Vučelić je novi predsednik Partizana

Milorad Vučelić novi je predsednik FK Partizan, pošto je bio jedini kandidat,

GLIGORIJEVIĆ: Bjeković i Zečević kao Mapetovci

Počela je vanredna skupština FK Partizan. Izabrano je radno predsedništvo i verifikaciona komisija.

KAD SPALETI ODLEPI: Novinar postavio pitanje, a onda je usledila do sada neviđena reakcija (VIDEO)

Trener Rominih fudbalera Lučano Spaleti napravio je pravi šou posle utakmice 9. kola Serie A u kojoj je njegova ekipa pobedila Palermo sa 4:1.