0
The Best Of

VREMEPLOV: Obamejang u dresu Milana dao evrogol u stilu Del Pjera, pa je prodat za ‘tričavih’ milion evra (VIDEO)

Objavljeno: 14.12.17 u 23:55

Da li ste znali da je Pjer Emerik Obamejang igrao za Milan i da je jedna od najvećih grešaka u istoriji kluba sa San Sira?

Reprezentativac Gabona Pjer Emerik Obamejang bio je član slavnog Milana, ali nikada nije odigrao niti jedan minut za prvi tim ‘roso-nera’.

On je bio najbolji strelac prvog izdanja Lige šampiona za mlade igrače, gde je postigao čak sedam golova u šest odigranih utakmica i tako najavio veliki potencijal.

Gol protiv Arsenala i dalje se prepričava, a navijači su se prethodnog leta pozivali baš na njega kada su željno očekivali ishod Milanove ponude ‘milionerima’ za munjevitog napadača.

Bio je u stilu čuvenog pogotka legende Juventusa, Alesandra Del Pjera, protiv Fiorentine. Ako ne znate o kom golu se radi, ovaj Obamejangov će vas sigurno podsetiti.

(Izvor: youtube / mryck79)

Oba njegova brata, Katilina i Vili takođe su bili članovi Milana. Pjer-Emerik je na San Siro stigao 2007. godine, ali je naredne četiri godine proveo na pozajmicama.

Najpre u članu najvišeg ranga francuskoe Lige 1 Dižonu gde je postigao osam golova na 34 odigrana meča. Zatim je prešao u Lil gde je 14 puta bio starter, a onda je oblačio dres Monaka i Sent Etjena u sezoni 2010/2011.

Tada ga je Milan prodao Sent Etjenu za nešto više od milion evra, a Obamejang se odužio tako što je na 53 utakmice bio strelac čak 29 puta. Usledio je poziv Borusije, a ostalo je istorija.

Definitivno je jedan od najvećih promašaja u istoriji kluba sa San Sira, a da su ga kupili za 80.000.000 evra prošlog leta, postao bi primer najgoreg poslovanja u istoriji fudbalskih transfera.

(Izvor: youtube / Milan Actu)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter