0
The Best Of

VREMEPLOV: ‘Bomba’ Stankovića u prvom nastupu za Lacio, sve posle toga bila je statistika na putu ka legendi (VIDEO)

Objavljeno: 13.04.17 u 00:04

Dejan Stanković je najmlađi kapiten u istoriji Crvene zvezde, ikona ‘severa’, ali je svetsko ime stekao u Italiji, pogotovo u dresu Lacija za koj je navijala cela Srbija, ne samo zbog ‘Dekse’, već i Siniše Mihajlovića.

Dejan Stanković je leta 1998. godine, kao 20-godišnjak, napustio Markakanu i preselio se u rimski Lacio gde ga je sačekao daleko iskusniji kolega iz reprezentacije Siniša Mihajlović. Crvena zvezda je u to vreme za supertalentovanog vezistu inkasirala oko 12 miliona evra ili tačnije 24 miliona nemačkih maraka.

Tadašnji trener nebesko-plavih Sven Goran Eriskon imao je poverenje u mladog Dejana i pružio mu je šansu odmah u prvom timu, debitovao je na gostovanju protiv Pjaćence 1:1. Stanković je tada šansu dobio pored ‘zvezda’ tima Pavela Nedveda, Serđa Konseisaa, Ivana Dela Penje i Matijasa Almeide. Odmah na debiju Dejan je pokazao ono po čemu će kasnije biti prepoznatljiv na ‘čizmi’, a to su ‘bombe’ i golovi sa 20 i kusur metara. Stanković je protiv Pjaćence zamahnuo i pogodio sa nekih 25 metara, nažalost Lacio je taj meč igrao samo 1:1.

Kasnije je Dejan Stanković nastavio da rešeta mreže. U dresu Lacija postigao je 22 gola na 137 utakmica. Evo golova zbog koji je cela Srbija, ali tada i Jugoslavija bila na nogama kada igra Lacio.

Ne samo zbog Dejana, već i ovih majstorija Siniše Mihajlovića, e zbog toga je Lacio tada bio najveći ‘srpski klub’ van granica naše države.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter