0
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda - FK Partizan

Milan Rodic (R) and Arandjel Stojkovic during the derby derbi veciti Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 20, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KAZNE ZA VEČITE: FSS opet udario na Crvenu zvezdu i Partizan, ovo je razlog!

Objavljeno: 10.05.24 u 15:12

Partizan i Zvezda će biti sankcionisani

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan suočiće se sa finansijskim kaznama od strane Fudbalskog saveza Srbije, prema informacijama portala „Sport klub“. Kazne su izrečene zbog incidenata koji su se dogodili tokom prvog kola plej-ofa i polufinala Kupa Srbije.

Navijači su na ovim utakmicama prekomerno koristili pirotehniku, dok su zabeleženi i pojedini slučajevi nasilja. Takođe, nedostatak kontrole na ulazima bio je jedna od glavnih zamerki za oba duela.

Najveći incident dogodio se na istočnoj tribini, gde su pojedinci gađali navijače suparničkog tima bakljama, dok su navijači „grobara“ uzvratili. Zahvaljujući intervenciji policije, situacija je ubrzo stavljena pod kontrolu.

Međutim, utakmica Kupa Srbije na stadionu „Rajko Mitić“ 24. aprila bila je izuzetak po pitanju sportskog ponašanja navijača. Na toj utakmici nije zabeležena upotreba pirotehnike niti bilo koji oblik nasilja na tribinama, što je u skladu sa pravilima i očekivanjima.

Prema izveštajima, finansijske kazne iznosiće po 1,2 miliona dinara za oba kluba. Ove kazne predstavljaju još jedan podsetnik na važnost fer i sportskog ponašanja kako navijača tako i klubova, kako bi se očuvala pozitivna atmosfera na sportskim događajima.

1
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter