0
Ostali sportovi

BODIBILDING: Srbija druga na Balkanu

Objavljeno: 23.10.16 u 15:39

Član bodibilding reprezentacije Bugarske Bojan Ivanov apsolutni je pobednik 25. Balkanskog šampionata u bodibildingu, fitnesu i bodifitnesu, koji je ovog vikenda u Knjaževcu okupio više od 150 takmičara iz 10 balkanskih zemalja.

Reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto u generalnom plasmanu osvojivši više od 15 medalja, dok je aposlutni pobednik turnira tim iz Bugarske, rerkao je Tanjugu selektor bodibilding reprezentacije Srbije Zoran Stojić.

– Naš državni tim učestvovao je sa ukupno 38 takmičara. Osvojili smo više od 15 medalja, što je jedan od rekorda do sada, a očekivali smo najviše 10 do 12 odličja, rekao je Stojić.

On je istakao da je reprezentacija Bugarske na takmičenje dovela kompletnu ekipu u svim kategorijama sa preko 40 takmičara.

– Oni su apsolutno bili prvi na ovom takmičenju. Naša reprezentacija je po broju medalja i broju poena zauzela izvanredno drugo mesto, što je takođe veliki uspeh, istakao je Stojić.

Prvi čovek srpskog državnog tima, očekuje takođe dobre rezultate i na predstojećim međunarodnim turnirima.

„Narednog meseca, očekuje nas svetsko prvenstvo za žene u Poljskoj, gde ćemo odvesti četiri reprezenzativke, kao i svetski bodibilding kup gde će Srbiju predstavljati dva takmičara u muškoj kategoriji. Od svih njih očekujem najmanje jednu medalju“, istakao je Stojić.

Balkanski šampionat u bodibildingu održan je pod pokroviteljstvom lokalne samouprave u Knjaževcu, a prestižno međunarodno takmičenje u krcatoj sali knjaževačkog Doma kulture svečano je otvorio prvi čovek te opštine Milan Đokić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter