0
Ostali sportovi

MIHAIL DUDAŠ U JUŽNOJ AFRICI: Povrede su prošlost! (FOTO)

Objavljeno: 08.12.15 u 15:02

Neki od naših atletičara već se nalaze na pripremama, dok se drugi spremaju da idu na njih.

Pripreme za predstojeću sezonu su u toku. Najbolji desetobojac Mihail Dudaš uveliko već trenira za zimsku sezonu i nalazi se u Južnoj Africi.

– Opet sam se odlučio za ovo mesto zato što mi treniranje na travnatom terenu najviše odgovora. Razlog lošeg nastupa prošle godine bile su upaljene tetive sa povredom zadnje lože, te je veoma dobro što se nalazim ovde na toplom i mekanom – kaže Dudaš.

G0085715_1448566967448_high_resized

On je dodao da mu je zdravlje odlično i da se nada da će tako i ostati.

– Radim sve na tome da ne dovodim u pitanje povratak povreda, i radiću dokle god to bude bilo potrebno. U saradnji sa svojim timom, na kojem sam izuzetno zahvalan, pronalazimo rešenja i solucije da budem što zdraviji za Amsterdam i Rio, a za fizičku pripremu nemam sumnje dok sam pod Feđinim nadzorom – istakao je srpski atletičar.

 U zavisnosti od toga da li će biti desetoboja na Kubi i da li će ga prihvatiti da takmiči na njihovom terenu, napraviće odluku o početku takmičarskog perioda.

G0146292_1448611732738_high_resized

Ukoliko ne bude desetoboja, vratiće se u Evropu gde će takmičiti par sedmoboja i gde veruje da će biti blizu svog najboljeg rezultata koji je postigao u Geteborgu.

– Cilj u 2016. godini se račva na dva podjednako važna a to su Evropsko prvenstvo u Amsterdamu i Olimpijske Igre u Riju. Prvo na redu je Evropsko gde želim da “naplatim” četvrto mesto iz Helsinkija, a posle u Rio idemo rasterećeno. Ukoliko poklopim svoje lične rekorde na svim disciplinama, biću u mogućnosti da ostvarim svoje ciljeve – rekao nam je osvajač bronzane medalje sa EP u dvorani u Geteborgu 2013. godine.

G0075564_1448566903456_high_resized

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter