0
Odbojka

Foto: OSS

PRIZNANJE I IZAZOV: Vojvodina u Ligi šampiona!

Objavljeno: 02.06.15 u 16:46

Šampion Srbije u odbojci, ekipa Crvene zvezde, treću sezonu zaredom neće igrati u Ligi šampiona, iako je ostvarila pravo na to. Umesto njih, našu zemlju će u najelitnijem klupskom takmičenju predstavljati Vojvodina.

Beogradski crveno-beli će u Kup izazivača, treće po rangu takmičenje, a novosadski u Ligu šampiona, potvrdila je Evropska odbojkaška asocijacija.

Novosađani nisu nasledili Zvezdino mesto jer je to po pravilima nemoguće, već su dobili specijalnu pozivnicu – jednu od četiri vajld karte.

– Prezadovoljni smo ovom odlukom, ali smatramo da smo osvajanjem Čelendž kupa i zaslužili vajld kartu. Verujemo da nam je pomoglo i to što smo pokazali visoku organizacionu sposobnost, kao i kompletna atmosfera koja je kulminirala u finalu sa Benfikom u velikoj sali. Naravno, zahvaljujemo se i predsedniku Odbojkaškog saveza Srbije, i potpredsedniku CEV-a, Aleksandru Boričiću, koji je takođe pomogao i branio interese srpske odbojke. Za našu zemlju je važno da se vrati na scenu Lige šampiona i da ima predstavnika u najjačem klupskom takmičenju. Ovo je poklon i našoj publici, koja nas je bodrila tokom cele sezone, a nadamo se da će biti uz nas i u duelima sa odbojkaškim velikanima – rekao je i salatić i dodao:

– Za klub je ovo veliko priznanje, ali i izazov. Pred nama je težak period u kojem treba da napravimo dobar tim i da probamo da sačuvamo neke igrače kojima su istekli ugovori. Dakle, sada smo svi na važnom zadatku i ispitu. Pre svih klub i Grad – istakao je generalni direktor Vojvodine NS seme Nikola Salatić.

Podsećamo, Vojvodina je u prošloj sezoni ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba, osvojivši Kup izazivača.

Pored Novosađana, pozivnice su dobili Belhatov (Poljska), Ziratbanka (Turska) i Noliko Mazeik (Belgija).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter