0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

GRBIĆ BESAN NA IGRAČE: Kao da nam nije drago što smo tu!

Objavljeno: 31.05.15 u 19:36

Posle poraza u drugom meču prvog vikenda Svetske lige od Brazila u gostima, selektor Srbije Nikola Grbić nije krio nezadovoljstvo nastupom svojih izabranika na svom debiju na klupi nacionalnog tima.

Iako je Srbija na startu Svetske lige igrala protiv najtrofejnije odbojkaške selekcije na njenom terenu, naš selektor Nikola Grbić bio je veoma nezadovoljan.

Potpuno pogrešan pristup utakmici, bili smo prazni, kao da nam nije drago što smo tu. Ne vidim razlog za to, pokušavao sam to da promenim. Nije bio problem u taktici da ćemo naići na reprezentacije i igrače o kojima nemamo mnogo podataka. Ali to ne znači da prestanemo da igramo, pogotovo u onim stvarima u kojima već vidimo šta će se dogoditi, visoke lopte, pomeren prijem ili neke stvari koje mi moramo da radimo kada je lopta u našim rukama rekao je Grbić posle meča.

On je istakao da je želja bio segment koji je ‘Orlovima’ nedostajao u prva dva seta današnje utakmice.

U tom smislu nije mi se svidelo kako smo odigrali prva dva seta, od trećeg pa nadalje je bilo malo drugačije. Bilo je dobrih poteza, videla se veća želja i to je rezultiralo setom u našu korist, dok je jedan set bio izjednačen, imali smo šanse ali ih nismo iskoristili dodao je bivši reprezentativac.

Grbiću su ovi dueli bili debitantski na klupi nacionalnog tima Srbije, a kao zaključak posle prvog vikenda Svetske lige je rekao da je pred njim i srpskim odbojkašima mnogo rada.

Imamo mnogo posla ne samo na taktici i fizičkoj pripremi i uigravanju, nego na komponenti koja je najvažnija, a to je moral. Pristup utakmici, da svi moramo, bez obzira na formu, da želimo da igramo najbolje što možemo u tom momentu i damo sve od sebe. Ako naše najbolje nije dovoljno dobro za taj momenat, u redu, ali u prva dva seta to nije bio slučaj istakao je Grbić.

U sklopu drugog vikenda Grupe A odbojkaši Srbije će u petak i nedelju igrati ponovo na gostovanju, protiv za sada prvoplasirane Italije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter