0
Ostali sportovi

PALILULA KUP: Zanimljiv program uz takmičenje, druženje i učenje

Objavljeno: 02.04.15 u 18:03

U nedelju, 5. aprila, biće održan međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog društva “Palilula”, uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i Gradsku opštinu Palilula.
Učestvovaće 140 najkvalitetnijih ritmičarki pionirske, kadetske, juniorske i seniorske kategorije iz zemlje i inostranstva.

Takođe, među učesnicama su i predstavnice Rusije i Bugarske, a poznato je da iz ovih zemalja potiču najkvalitetnije ritmičke gimnastičarke u svetu. Dolazi i nekadašnja svetska šampionka, Bugarka Silvija Miteva.

Direktorka GD ‘Palilula’ Dara Šterić, koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, upoznala je javnost sa programom takmičenja.
– Program ovogodišnjeg Palilula kupa biće izuzetno zanimljiv i kvalitetan. Dolaze nam cenjeni svetski stručnjaci sa svojim takmičarkama. Biće pet vrhunskih trenera, među kojima je bivša svetska šampionka Silvija Miteva, zatim Ruskinja Fira Voronova koja trenira izraelsku reprezentativku Natali Mendelson, Magdalena Brežeska… Svi ćemo moći zaista mnogo da naučimo od naših gošći. Posebno zanimljivo biće Svečano otvaranje na kom će učestvovati 400 polaznica naše Škole ritmičke gimnastike – rekla je direktorka.

I direktorka turnira Dragana Terzić je imala šta da doda:
– Palilula kup bi bio u kalendaru Međunarodne gimnastičke federacije (FIG) kada bismo imali tehničkih mogućnosti. Nažalost, dvorana Pionir tokom sezone nikada nije slobodna u kontinuitetu, a za organizaciju FIG turnir bila bi nam neophodna najmanje dva uzastopna dana. Uprkos tome, Palilula kup je veoma cenjen u međunarodnim okvirima, što dokazuje sve veća brojnost iz godine u godinu. Ove godine imamo rekordan broj učesnica, tačnije 141 takmičarku – naglašeno je.

Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda podržava ovo takmičenje, kao i Dragan Ćirić ispred ove organizacije. 
– Velika je šteta što ritmička gimanstika ne dobija pažnju koju zaslužuje. Sekretarijat za sport i omladinu i Grad Beograd se godinama trude da što više pomognu međunarodne turnire kao što je Palilula kup. Takođe, isto toliko dugo u saradnji sa Ministarstvom sporta pokušavamo da nađemo odgovarajući prostor koji bi mogao da postane dom ritmike.

Inače, GD “Palilula” je najstariji srpski gimnastički kolektiv, osnovan 1952. i do 1999. godina negovao je pored ritmičke i sportsku gimnastiku. Kroz društvo je prošlo oko 70.000 gimnastičarki, 57 YU i SCG reprezentativki, 81 učesnica svetskih i evropskih prvenstava, Balkanijada i Univerzijada, 3 učesnice Olimpijskih igara /Seul i Barselona/. Sada pogon od oko 800 članica, od toga se njih 550 takmiči, a njih 46 su takmičarke vrhunske ritmičke gimnastike.

Satnica takmičenja:

9.00: Početak takmičenja
12.00: Svečano otvaranje (učešće 400 članica škole ritmičke gimnastike našeg Gimnastičkog društva)
20.00: Kraj takmičenja

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter