0
Ostali sportovi

Zlatna Ivana Španović

IVANA ŠPANOVIĆ: Neću da idem iz Novog Sada kada ovde imam dobre uslove za trening

Objavljeno: 11.03.15 u 20:55

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je evropsku šampionku u skoku u dalj Ivanu Španović i zahvalio joj što je, uprkos tome što može da bira mesto na planeti gde će živeti i trenirati, ostala u svom gradu.

On je rekao da je privilegija Novosađana da posle svakog velikog takmičenja u poslednjih nekoliko godinu dočekuju Španovićevu, koja redovno donosi medalje sa velikih takmičenja.

– Čini mi se da svaki put, iz takmičenja u takmičenje, Ivana leti sve duže i duže. Želim joj puno zdravlja i samo malo sportske sreće, a siguran sam da će ona dobre rezultate svojim radom zaslužiti i ostvariti – kazao je Vučević i dodao da niko u Novom Sadu i u Srbiji nije bio imun na njen rezultat u Pragu, ali i na suze radosnice na pobedničkom postolju dok se intonirala himna „Bože pravde“.

Španovićeva se zahvalila gradonačelniku na lepim rečima i rekla da u Novom Sadu ima odlične uslove za rad.

– Tačno je da mogu da treniram na raznim mestima na svetu, ali u Novom Sadu imam sve uslove, posebno za pripreme u zimskom periodu i ne razmišljam ni o čemu drugom, već da se dobro spremim za takmičenja – rekla je Španovićeva.

Predsednik Skupštine AK Vojvodina, čiji je Španovićeva član, Zoran Vučević iskoristio je prijem kod gradonačelnika da iznese i neke probleme u funkcionisanju kluba sa željom da grad pomogne.

– Ne bih želeo da svi problemi kluba padnu u zaborav zbog Ivaninog rezultatskog uspeha“, rekao je on i dodao da pojedine strukture ništa ne preduzimaju da pomognu funkcionisanju kluba, u smislu regulisanja dugova za zakup hale na Sajmu ili nepravilno očitane potrošnje vode u toj hali.

– Pozivam gradonačelnika da nam pomogne da se formira aktivnija uprava, jer ću zakazati sednicu Skupštine na kojoj ću predložiti da se smene svi oni koji ništa nisu doprineli funkcionisanju kluba – poručio je predsednik Skupštine AK Vojvodina.

Gradonačelnik je odgovarajući na poziv kazao da Novi Sad maksimalno pomaže Atletski klub, ali da ima pojedinaca u nekim preduzećima, koji za neke druge klubove, čiji rezultati ni izbliza ne mogu da se mere sa atletičarima, izdvajaju velika sredstva.

Ivana je nesporno, uz Novaka Đokovića, najveća sportska zvezda u Srbiji i sigurno je da je pokazala da u atletiku treba da se ulaže – zaključio je gradonačelnik Novog Sada.

Na prijemu u Gradskoj skupštini prisustvovali su i Goran Obradović, trener Ivane Španović, kao i direktor AK Vojvodina Stevan Zorić.

Španovićeva je minulog vikenda na dvoranskom šampionatu Evrope u Pragu osvojila zlatnu medalju sa novim nacionalnim rekordom – 6,98 metara.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter