Plivački savez Srbije oglasio se novim saopštenjem. U subotu optužio je ministra Vanju Udovičića da obmanuo javnost i napalo manje sportove, a u novom je naveo da se Ministarstvo omladine i sporta oslanja na neproverene informacije.

Povezane vesti

PSS je u saopštenju istakao da će od Sportskog saveza Srbije zatražiti relevantnu dokumentaciju pošto sa raznim službama Sportskog saveza Srbije ima intenzivnu i kvalitetnu saradnju i komunikaciju. Naveli su i da je zabrinjavajuće što je sekretar za sport rekao da je kašnjenje sa izjašnjavanjem po nekom proceduralnom pitanju jednako opasna i po krivici jednaka stvar kao i ubistvo.

Novo saopštenje PSS prenosimo u celosti i bez izmena:

„Kako bismo otklonili bilo kakve nedoumice o zvaničnom stavu Plivačkog saveza Srbije po pitanju nedodeljivanja programskih sredstava za 2015. želeli bismo da ponovimo da smo, na osnovnu navoda koje predstavnici Ministarstva omladine i sporta iznose u medijima, a od kojih su mnogi materijalne činjenice i mogu se lako proveriti, a neke od njih su tvrdnje da je Sportski savez Srbije, pokušao i ili izvršio nadzor, savetovanje ili bilo kakav uvid u poslovanje Plivačkog saveza Srbije o čemu u Plivačkom savezu Srbije ne postoji nikakva zvanična informacija ili trag, a kamoli nalaz, o godini u kojoj je počinjen sporni prekršaj koja je jasno navedena i u presudi sudije za prekršaje, sve više uvereni da se predstavnici Ministarstva omladine i sporta u svojim istupima i odlukama oslanjaju na neproverene i netačne podatke. Mi ćemo od Sportskog saveza Srbije zatražiti relevantnu dokumentaciju pošto sa raznim službama Sportskog saveza Srbije imamo intenzivnu i kvalitetnu saradnju i komunikaciju, a ovom problemu nismo ništa zvanično ni čuli ni videli.

Posebno smo se zabrinuli kad smo iz medija shvatili da je po Ministarstvu omladine i sporta ,,NORMALNO“ da poslovni račun korisnika sredstava budžeta Republike Srbije bude u blokadi, pa čak i da je ,,nemoguće“, raditi bez toga. Za nas to nikada nije bilo normalno niti smo posezali za takvim prekšajima da bismo podmirivali potrebe dela baš zbog toga, nezadovoljnog članstva.

Jednako je zabrinjavajuće ukoliko državni sekretar za sport stvarno misli, kako je opet u medijima na konferenciji za štampu izjavio, da je kašnjenje sa izjašnjavanjem po nekom proceduralnom pitanju jednako opasna i po krivici jednaka stvar kao i ubistvo.

Plivački savez Srbije je sve vreme bio i sada smo, na raspolaganju svima koji žele da utvrde činjenično stanje i pronađu rešenje koje neće ugroziti rad jednog od najstarijih saveza u Srbiji, a samo u cilju funkcionisanja sistema plivanja u zemlji i želi da veruje da su svi nadležni potpuno svesni posledicaovakvih odluka i posvećeni ostvarenju nacionalnog interesa u sportu stvarajući svim naraštajima uslove i mogućnosti da se ovim bazičnim sportom bave u propisanim institucionalnim i organizacionim okvirima“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.