Dugogodišnji skaut Mančester Junajteda Budimir Vujačić izjavio je da je srpski fudbal delom na stramputici budući da je utakmica Crvene zvezde i Partizana u Srbiji navijačima važniji od utakmica koja igra nacionalna selekcija Srbije.

Povezane vesti

Vujačić, koji je u Juanjtedu već devet godina, u razgovoru za Novosti kazao je da je sa pažnjom ispratio utakmice i „Orlova“, ali i „Večiti derbi“:

– Uh, jesam, gledao sam meč sa Albanijom. Sve je to bilo toliko neprijatno… Međutim, ne želim da bilo šta komentarišem iz jednostavnog razloga što neću da pridajem važnosti nečijoj bezumnoj i bolesnoj ideji. Nažalost, loše sam se osećao i nekoliko dana kasnije – rekao je Vujačić.

On je dodao i da je bio na“večitom derbiju“ kako bi ispratio duel dva najveća srpska kluba:

– Da, posle takvog, neprijatnog i neprijateljskog akta, očekivao sam da derbi protekne na višem navijačkom nivou. Nije, pa sam se ko zna koji put upitao: „Zašto neko radi protiv sebe“? Toliki naboj, kao da se samo dva dana ranije nije dogodio fudbalski pogrom na meču sa Albanijom. Kao da se ništa nije desilo, navijači oba tima su bili toliko naelektrisani, međusobno neprijateljski raspoloženi. Gledajte, igrao sam u Portugaliji, Porto, Benfika i moj Sporting ne mogu očima da se vide, navijači jednog kluba nikada ne idu na stadion rivala. Ali, kada je reprezentacija u pitanju, sve se zaboravlja i oni dišu kao jedan. Svi su Portugalci! – kaže skaut Junajteda.

On ne krije da mu izuzetno smeta što navijači najvećih klubova gaje određenu netrpeljivost čak i kada su na programu mečevi reprezentacije.

– Naravno, smeta mi ta netrpljivost, kako mi ne bi smetala. Postoji nešto nezdravo, što sputava i igrače. Ne postoji kult reprezentacije, postoji samo kult dva kluba. I kada je kult Zvezde i Partizana jači od kulta nacionalnog tima, onda to ne valja, jednostavno, neobjašnjivo je. I šta se onda dešava, pogledate kako se za kockasti dres bore Hrvati i upitate se: „Da li je moguće da oni više vole svoju zemlju“? – kazao je između ostalog Vujačić za Novosti.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.