Na svečanoj ceremoniji povodom jubilarnog 60. izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, koju organizuju banjalučke dnevne novine „Glas Srpske“ uručene su specijlne plakete predsedniku RSS, Velimiru Marjanoviću i Dejanu Periću, vršiocu dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Srbije. Plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, dobio je ovogodišnji predsednik žirija Dejan Perić, kao i predsednici Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović i predsednik RSRS Zdravko Milićević.

Povezane vesti

Ovo specijalno priznanje uručeno je predsednicima Saveza u Srbiji i Srpskoj za sve što je urađeno za sport u okviru zajedničkog sporazuma o saradnji dva Saveza i specijalnim vezama u oblasti rukometa.

Rukometni savez Srbije u junu mesecu odlikovan je medaljom zasluge za narod od strane predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, za poseban doprinos u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara na teritoriji Republike Srpske, pogođenih poplavama i za sve što je Rukometni savez Srbije učinio u rukometu za narod Republike Srpske.

Predsednici dva saveza su u decembru 2012. godine potpisali Memorandum o saradnji dva saveza.

Do sada su održane zajedničke sednice najviših organa, zajednički kampovi, utakmice muških i ženskih seniorskih selekcija u Banjaluci, a sledeći događaj biće turnir za svesrpskog klupskog prvaka u rukometu na kom će nastupiti dva najbolja tima iz Srbije i Republike Srpske 27. i 28., decembra u Tesliću. Saradnja će se nastaviti i ubuduće u pogledu promocije mini rukometa u Republici Srpskoj.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.