0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ITALIJANI O APSURDNIM KAZNAMA: UEFA favorizuje Dance i Portugalce

Objavljeno: 24.10.14 u 21:53

Svima koji nešto pomnije prate dešavanja u evropskom i svetskom fudbalu već nakon najave pojedinih činovnika UEFA da bi oba saveza trebalo da budu kažnjena zbog prekida meča Srbija – Albanija bilo je jasno da bi odluka disciplinske komisije mogla da bude baš ovakva.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srbiji je dodeljena pobeda od 3:0, ali su joj oduzeta tri boda zbog slabe organizacije meča. Iz UEFA mogu da kažu da to nisu ta tri boda iz duela sa Albancima već na primer tri boda koja smo mogli da osovjimo protiv Jermena ili ćemo ih tek osvojiti u narednim mečevima, ali je jasno da se ovakvom odlukom žestoko favorizuju Danska i Portugalija. Baš o tome su danas pisali pojedini italijanski mediji.

– Obe federacije dobile „mačku u džaku“. Nespojivo je da Srbija pobedi 3:0, a oduzmu joj se bodovi. Ovako su svi gubitnici. Da li je UEFA svesna da postoji i revanš 8. septembra. Posle svih dešavanja u prvoj utakmici, moraju dobro da razmisle gde će se i pod kojim uslovima igrati revanš, piše današnja Gazeta delo Sport, a prenose Novosti.

– Pravednije je bilo da su odigrali novi meč i da su bili kažnjeni oduzimanjem po jednog boda. Ovako se favorizuju Portugalija i Danska, stoji u komentaru Kalčomerkata.

Koliko god to sada apsurdno zvučalo ovom odlukom je praktično poništena pobeda Albanije u Portugaliji odnosno Portugalcima je omogućeno da se potpuno vrate u trku za jedno od prve dva mesta u grupi uprkos velikom kiksu na startu kvalifikacija.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter