18
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DELIJE GUSLALE: Tradicija ili provokacija? (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.14 u 22:55

Kada fudbaleri Novog Pazara gostuju u Beogradu, bilo da se radi o utakmicama protiv Crvene zvezde, Partizana ili Rada često se dešava da dođe do provokacija na račun gostiju odnosno njhove veroispovesti i nacionalnog opredeljenja.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Navijači Crvene zvezde su na današnjem meču otišli korak dalje pa su angažovali guslara koji je svirao i pevao melodije epskih narodnih pesama iz doba ratova Srbije i Turske, da bi Delije vrlo brzo naučile stihove pa je prvih 10-ak minuta drugog poluvremena proteklo uz zvuke ovog tradicionalnog instrumenta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

18 Komentara

  1. Prvo svaka cast gbrobarima koji su se javili ovde i pohvalili ova divni cas istorije na severnoj tribini. Drugo…Srbi nikad ne provocirau prvi, Srbi se brane zestoko i zavrsavaju posao. Razmislite 😉

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakva crna provokacija,pa nisu otisli u Istanbul pa to skandirali,sve se desilo u glavnom gradu nase Srbije.Sad prave halabuku oko toga,gusle su nacionalni srpski istrument i sto on ne bi mogao nekad da se svira na stadionu,a sto se tice pesama to su prelepe srpske pesme koje vise treba koristiti na stadionu.Naravno svaka cast Delijama na atmosferi prelepo je bilo mada nesto manje nego sto se ocekivalo,ali nema veze nas 5000 napravi atmosferu koju ne moze da napravi 10000 drugih navijaca….

    0
    0
    Odgovori
    • Zaguslaćemo mi u cijeloj Srbiji, od Prijedora do Negotina, od Subotice pa do mora momče! a zvuci gusala ima da se čuju od Londona pa do Carigrada. „Ada za svu igru bez gusalah ja ti ne bih paru tursku dao, đe se gusle iz kuće ne čuju, tu je mrtva i kuća i ljudi“. Pozdrav Srbima istočno od Drine a vi „navijači pazara“… ššššš…

      0
      0
      Odgovori
  3. Svaka cast za ovo!!! U svojoj drzavi slusamo sta hocemo, dosta je bilo da ostale manjine imaju veca prava od nas samih.

    0
    0
    Odgovori
  4. Srbi kao narod su jedino pravoslavne veroispovesti!Srbija srbima a poturceni Srbi ili neka se vrate u veru koju su izdali ili neka se presele u Tursku.

    0
    0
    Odgovori
  5. Ne znam samo kako je to da provokacija kada se radnja odvija u sred Beograda tj. u Srbiji. Da se otislo npr u Zagreb, bila bi cista provokacija, ovako stvar je najnormalnija. Provokacije su sve ono sto se desavalo i desavace se u Novom Pazaru, ipak oni nisu svoj na svome.

    0
    0
    Odgovori
  6. A da, kada Zvezda, Partizan ili Rad gostuju u Novom Pazaru, nikako nema provokacija, ne bacaju se stolice na igrace, ne psuje se, ne skandira se protiv Srba, Srbstva i Pravoslavlja, ne ponizava se Srbija kao drzava, ne pljuje se po nama, nikako! 😉 Cudno je da cim nasi SRPSKI NAVIJACI nesta ucine, odma se pominje, kako mi provociramo ili nesta slicno! Ali necete tako posvetiti jedan citav clanak samo tome, kako nas Pazarci tamo verdjaji, provociraju i pljuju! Mars bre, sise jedne!

    0
    0
    Odgovori
    • JA SAM GROBAR ALI SVAKA CAST ZA OVO SPOMINJU SAMO KADA MI PLJUJEMO A KADA SU ONI KACILI SRCE BUBREG PLUCA ZIVELA ZUTA KUCA TAD NISTA NIJE BILO ?!

      0
      0
      Odgovori
    • Evo citam tvoj komentar , ae baci mi link gde to skandiraju protiv srba , pravoslavlja ect ect … bas me zanima , ili daj neki dokaz …. smrdi mi nesto tu

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter