0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Stjepanoviću evropsko zlato i državni rekord!

Objavljeno: 18.08.14 u 18:40

Bravo Veljo! Srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u Berlinu, u trci na 400 metara kraul stilom. Deonicu je isplivao za 3:45.66 minuta, koliko sada iznosi njegov lični, ali i državni rekord, a tokom cele trke bio je znatno ispred svojih protivnika.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Drugo mesto osvojio je Italijan Andrea Dariđo sa vremenom 3:46,91, a treće mesto zauzeo je Džej Leliot iz Velike Britanije koji je 400 metara preplivao za 3:47.50 minuta.

Već posle prvih sto metara srpski plivač bio je znatno ispred svojih protivnika i u rangu evropskog rekorda, posle 150 metara imao je dužinu i po prednosti u odnosu na ostale.

Veoma sigurno plivao je i u nastavku, povećavao prednost i bio dve i po sekunde ispred protivnika. Većim delom trke pratio ga je Leliot, ali bio je daleko iza.

U finišu je Stjepanovića stigao umor, ali nije posustajao i stigao je do zlatne medalje. Darigo je u poslednjih nekoliko metara uspeo da prestigne Italijana i osvoji srebro.

Od 19 časova u polufinalu na 50 metara delfin će plivati Ivan Lenđer.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter