0
Ostali sportovi

FOTO: OKS

BARNA I CREVAR BEZ FINALA SVETSKOG PRVENSTVA: Srpski plivači završili takmičenje u polufinalu!

Objavljeno: 26.07.23 u 15:50

Ipak, ostvarili su zapažen rezultat.

Na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, srpska plivačica Anja Crevar nije uspela da se plasira u finale trke na 200 metara delfin.

U polufinalu, u konkurenciji 16 plivačica, zauzela je poslednje mesto s rezultatom 2:11,65 minuta. Najbolji rezultat u polufinalu ostvarila je Ana Pudar iz Bosne i Hercegovine sa vremenom od 2:06,60 minuta.

Drugo mesto zauzela je Amerikanka Regan Smit sa zaostatkom od 0,23 sekunde, dok je treća bila Kanađanka Samer Mekintoš sa zaostatkom od 0,25 sekundi u odnosu na Pudar.

Na drugoj strani, srpski plivač Andrej Barna takođe nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Fukuoki, ovoga puta u trci na 100 metara slobodnim stilom.

U polufinalu, u kojem je učestvovalo 16 plivača, zauzeo je pretposlednje 15. mesto s rezultatom od 48,43 sekunde.

Međutim, ranije tokom dana, u kvalifikacijama je postigao vreme od 48,20 sekundi, čime je obezbedio normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Najbolji rezultat u polufinalu postigao je Britanac Metju Ričards sa vremenom od 47,47 sekundi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter