3
Košarka

FOTO: STARSPORT

Dragićević trojkama razbio Radnički (VIDEO+FOTO)

Objavljeno: 19.04.14 u 19:47

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom parketu ekipu Radničkog rezultatom 82:62 (20:16, 21:19, 24:10, 17:17 ) u derbiju četvrtog kola košarkaške Superlige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najefikasniji igrač u taboru Crvene zvezde bio je Tadija Dragićević sa 18 poena uz pet trojki iz osam pokušaja, pratio ga je Marjanović sa 16, dok je treći dvocifreni bio Nelson sa 10 poena.

Na drugoj strani, jedini raspoložen bio je Lešić koji je postigao 18 poena, Marinović je ubacio 13, a Jović 10.

Posle četiri odigrana kola, Zvezda ima četiri pobede, dok je Radničkom ovo bio drugi poraz.

Tok meča:

4/4 Zvezda je u poslednjoj deonici samo nastavila da povećava svoju prednost. Dragićević je pogodio svoju petu trojku, a pratili su ga Lazić i Mitrović, dok su na drugoj strani trojke pogodili Lešić i Mlađan – 74:53. Trener domaćih Dejan Radonjić u finišu meča šansu je pružio i mladom Vojislavu Stojanoviću. Lešić je jedini raspoloženi igrač u taboru Radničkog i zahvaljujući njemu prednost Zvezde nije bila još veća.

3/4 Početak drugog dela pripao je Zvezdi koja odlazi na +9. Ponovo je trojkom otvorio poluvreme Tadija Dragićević, a Lešić drži korak Radničkom, ali u narednim minutima Kragujevčani nisu uspevali nikako do poena. To su iskoristili domaći, koji su preko Nelsona i Marjanovića sa linije bacanja otišli na 49:38. Posle četiri minuta bez koša, Marinović je pogodio trojku za Radnički- 49:41. Trojkama Dženkinsa i Dragićevića odlazi na najvećih +14 – 56:42. Ni tajmaut nije prekinuo dominaciju crveno-belih, Lazić lepo poentira posle ulaza pod koš, a potom Dragićević pogađa svoju četvrtu trojku za +20 – 62:42. U poslednjoj sekundi, Dženkins daje novu trojku posle spektakularnog driblinga – 65:45.

CZ - Radnicki 3jpg

2/4 Posle koša Marjanovića za +6, Radnički pravi seriju 5-0 poenima Birčevića i maestralnom trojkom Marinovića iz ugla preko dvojice čuvara – 22:21. Lešić vezuje četiri poena za preokret – 24:25. Crveno-beli nisu iskoristili tri uzastopna napada, pa je Radonjić zatražio tajmaut. Marinović je ponovo zablistao, vezao je pet poena uz novu trojku, ali korak crveno-belih drži Lazić koji je takođe postigao pet uzastopnih poena – 31:31. Marjanović nastavlja svoju blistavu partiju i seriju uspešnih bacanja, a uz poen Nelsona Zvezda odlazi na 37:33. U poslednjem minutu prvog dela igre, Blažič ubacuje oba bacanja, na drugoj strani uzvraća Mlađan. Na pauzu se odlazi novim poenima sa linije bacanja, Marinovića za Radnički i Nelsona za Zvezdu za 41:35.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

1/4 Ujednačen start, Kalinić postiže prvih pet poena za goste, na drugoj strani je Dragićević otvorio meč trojkom, a Nelson dodao dva poena za 5:5. Nakon trojke Dragićevića, crveno-beli su još tri puta pokušali za tri i sva tri puta promašili. Nakon lakih poena Jovića i Marjanovića pod košem, Jović trojkom donosi prednost gostima – 7:10, a trener Dejan Radonjić traži tajmaut. Predah je prijao domaćima, pošto Dragićević i Marjanović vezuju po dva poena, a potom Dženkins pogađa trojku za preokret – 14:12. Kalinić pogađa dva bacanja, ali sledi serija Zvezde preko Marjanovića i trojkom Simonovića za najveću prednost – 20:14. U poslednjem minutu, Kalinić ponovo pogađa za 20:16.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

 

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter