1
Košarka

‘Preminulom navijaču Zvezde lekar odmah pružio pomoć’

Objavljeno: 03.04.14 u 20:14

Lekar Doma zdravlja “Dr Ristić“ pritekao je u pomoć preminulom navijaču Zvezde, Užičanu Vladimiru Ćirkoviću kao lekar – građanin, jer je moralna i etička obaveza svakog lekara da pruži pomoć unesrećenoj osobi u svakom trenutku i na svakom mestu, saopšteno je iz ove ustanove.

Arena velika

“Po završetku zdravstvenog obezbeđenja utakmice i ugovorenih obaveza koje naša kuća ima, a nakon oko 30 minuta od završetka utakmice i u potpunosti ispražnjene hale, naš tim završio je sa radom. Jedan od lekara iz tima je krenuo kući u uniformi. Prepoznat kao medicinsko osoblje od jedne grupe ljudi koja se okupila nedaleko od “Kombank Arene”, pozvan je da pruži pomoć čoveku koji je več ležao na pešačkoj stazi bez svesti“, stoji u saopštenju.

“Lekar Dom zdravlja Dr Ristić je odmah pristupio pružanju prve pomoći unesrećenoj osobi. U tome je imao pomoć kolega iz sanitetskog vozila Žandarmerije, koje su takođe na poziv pritekle u pomoć . Na licu mesta je pokušana reanimacija. Naš lekar je zajedno sa lekarskom ekipom Žandarmerije sanitetskim kolima Žandarmerije transportovao pacijenta u Urgentni Centar do odeljenja reanimacije. Uz svo žaljenje zbog tragičnog ishoda ovog događaja želimo da naglasimo da je lekar Doma zdravlja Dr Ristić pritekao u pomoć kao lekar – građanin, jer je moralna i etička obaveza svakog lekara da pruži pomoć unesrećenoj osobi u svakom trenutku i na svakom mestu,” zaključuje se u saopštenju.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter