0
Ostali sportovi

Amerikanci pronašli niz mana u Sočiju (FOTO)

Objavljeno: 06.02.14 u 11:00

Izvestač američkog TV-kanala ABC je iz Sočija, gde u petak počinju Zimske olimpijske igre, preneo niz mana: od pčele u pakovanju meda, preko zamućene vodovodske vode, do opasnog borilišta.

soci-2014-zoi

„Med je svakako prirodan – pčela u pakovanju meda to dokazuje“, rekao je repoter javljajući se iz novinarskog sela posle doručka gde je poslužen med.

Pčela u medu

Televizija je objavila i snimak čaše napunjene vodom iz vodovoda u Sočiju: voda je tamno žuta, boje nalik pivu, i ‘čak ima izveštaja da je voda u delovima Sočija isuviše zaražena da bi se pila’, prenela je TV ABC poruku pridošlice s tvitera.

Voda

Novinari preko interneta razmenjuju fotografije svega neobičnog u Sočiju, uključujući improvizovane natpise na WC-ima da toalet-papir ne treba bacati u šolju, već u kantu za otpatke.

Pravila WC

WC

 

WC 2

 

WC 3

Dok se tokom noći betoniraju ulice-prolazi izmedju zgrada u olimpijskom selu Sočija, a danju se završavaju radovi na fasadama – što je ABC snimila, hotelske sobe su samo delimično opremljene, a neke majstori nisu stigli ni da okreče pre dolaska sportista i novinara.

Hodnik

U sobama nema internet-veze, nema ni TV-aparata, u nekim nema grejanja, a u nekima su pored kreveta jedini nameštaj rasparene trpezarijske stolice i žičane nogare za sušenje veša.

Internet

Drugde ne rade brave na vratima soba. Jedan od novinara preko tvitera nudi da tri sijalice viška koje je našao u sobi, trampi za kvaku koje na njegovim vratima nema.

Sijalice

 

Vrata sobe

Problemi se ne završavaju u hotelima, jer se „olimpijski zvaničnici bore da u poslednjem trenutku izdejstvu promene na borilištu za ‘snoubording’ pošto su neki sportisti ocenili da je staza isuviše opasna“, prenosi ABC.

Te primedbe su postale oštrije pošto je u utorak dvostruki olimpijski pobednik, Amerikanac Šon Vajt pao na stazi i povredio ruku. On je rekao da je staza „pomalo zastrašujuća“ i da se svi koji su je isprobali „jdnoglasno slažu da je treba izmeniti“. Vajt je potom otkazao učešće u olimpijskom takmičenju.

„Snouborderka“ iz Finske Merika Ene takodje je pala na toj stazi, odakle je odneta na nosilima, dok je Norvežanin Torstejn Horgmo, favorit za medalje, pao u ponedeljak i slomio ključnu kost, čime je završio boravak u Sočiju.

Ta talasasta staza je dugačka nešto više od 200 metara, ali ubrzanje je zbog nagiba takvo da takmičar na njenom isteku završava skokom uvis od više od 20 metara, navodi ABC ilustrujući primedbe sportista.

hotsport.rs/Beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter