0
Ostali sportovi

(Izvor: Miror)

IPAK POSTIGNUT SPORAZUM: Vanesa Mae oslobođena optužbi o nameštanju

Objavljeno: 25.02.16 u 08:49

Medjunarodna skijaška federacija (FIS) postigla je sporazum o poravnanju sa violinistkinjom Vanesom Mej po njenoj tužbi za klevetu, pošto je optužena da je učestvovala u nameštanju rezultata kvalifikacionih trka kako bi se plasirala na Zimske Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.

Kako je danas saopštio FIS, violinistkinji je poslato izvinjenje i dogovorena je „odgovarajuća isplata“, a ona namerava da uplati novac u humanitarne svrhe.

– Vanesa Mej i njen tim ni na koji način nisu nameštali ili nepravilno uticali na rezultate kvalifikacionih trka u Sloveniji, navodi se u saopštenju.

Vanesa Mej je u novembru 2014. godine suspendovana na četiri godine zbog učestvovanja u nameštanju rezultata kvalifikacionih trka u Sloveniji kako bi izborila plasman na Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Ona se žalila na tu odluku, a Sud za sportsku arbitražu u Lozani je presudio u njenu korist i poništio suspenziju.

Poznata violinistkinja se u Sočiju takmičila za Tajland, pod očevim prezimenom Vanakorn, a veleslalomsku trku završila je na poslednjem mestu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter