0
Ostali sportovi

Evropska konvencija atletskih saveza održava se u Talinu

Objavljeno: 12.10.13 u 13:20

2013-10-11 09.41.31

U Talinu se od 10. do 13.oktobra održava Evropska konvencija. Predstavnici Srbije na konvenciji su Dragutin Topić, Predrag Momirović i Dragiša Kuzmanović. Prvog dana konvencije održan je sastanak balkanskih zemalja, gde je odlučeno da će u balkansku federaciju biti primljene tri nove zemlje: Slovenija, Kipar i Gruzija, određeni su domaćini balkanijada u 2014. godini, kao i tačan datum Prvenstva Balkana u krosu, koji će se održati 8. novembra 2014.godine.

Drugog dana konvencije održana je Kalendarska konvencija, na kojoj je usvojen kalendar takmicenja u 2014. godini, kao i razgovor o značaju takmičenja za mlade talente, projektu Kids athletics i novom projektu Teens athletics.

U subotu je na programu bio Member federation leaders forum gde se razgovara o trenutnom stanju Evropske atletike: rezultatima, statistici, politici, projektima. Takođe izvršena je promocija novog sistema ARENA, to je novi online sistem prijave, akreditacije, koji će se prvi put primeniti na Prvenstvu Evrope u krosu u Beogradu.

Predstavnici Atletskog saveza Srbije iskoristili su ovaj događaj radi promocije predstojećeg SPAR Prvenstva Evrope u krosu i učesnicima konvencije delili propagandni materijal i poklone. Takođe je dogovorena saradnja sa predstavnicima Italijanskog saveza u oblasti organizacije zajedničkih takmičenja i susreta, juniorskih dvoranskih mitinga, takmičenja u višebojima u svim kategorijama, kao i organizacija zajedničkih priprema u Italijanskim centrima za trening i usavršavanje trenera.

Večeras se odrzava Evropsko gala veče gde će  najboljim atletičarima Evrope biti dodeljene nagrade za rezultate ostvarene u 2013 godini, a među nominonovanima nalazi se i naš Emir Bekrić, bronzani sa Svetskog prvenstva u Moskvi.

hotsport.rs/ass.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter