0
Ostali sportovi

FOTO: SIM

OTVORENA 10. SEZONA DUNAV OSIGURANJE SIM: Ceremoniju obeležili Angelina Topić, Matić, Vidić, Tomašević i mnogi drugi! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.23 u 17:05

Bio je prisutan i ministar Gajić.

U Beogradu je svečano otvorena 10. sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Baklju prijateljstva nosila je Angelina Topić, a podršku Simovcima iz Srbije pružio je i ambasador Sportskih igara mladih Nemanja Matić.

Najsvečaniji događaj Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, ceremonija Svečanog otvaranja, održana je u SC „Voždovac“. Deci se prvo obratio osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić:

– Presrećan sam slikom koju danas iz Beograda šaljemo u region. Hvala vam deco što nam verujete i što nam iz godine u godinu u sve većem broju ukazujete poverenju. Posebno bih se zahvalio i dvojici Nemanja, našem SIM ambasadoru Nemanji Matiću i Nemanji Vidiću za svaki dečiji osmeh koji su danas izmamili. Hvala Dejanu Tomaševiću koji je veliki prijatelj Igara. Vladi Radmanoviću bih poželeo dobrodošlicu u SIM porodicu. I naravno, hvala na podršci Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci svih ovih 10 godina. Hvala deci Beograda i gradu Beogradu na ovom prelepom događaju.

Ministar sporta Zoran Gajić je u svom obraćanju pomenuo i slogan ovogodišnje kampanje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih „Pružam ruku, ne podmećem nogu“:

– Pre svega čestitam vama deco, čestitam i organizatorima na ovom sjajnom događaju. Mi ne samo da vam pružamo ruku, mi širimo ruke i prihvatamo vas u zagrljaj. Pozivam sve ljude koji žele dobro da koriste sport kao nešto što će vaspitati mlade ljude da na sportskom borilištu pokažu sve dobre osobine koje fizičko vežbanje daje. To je pre svega tolerancija i poštovanje protivnika

Zadovoljstvo atmosferom koju su napravili Simovci iz Beograda nije krio ni predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević koji je istakao da je reč o jednom dobrom projektu koji pre svega služi povezivanju mladih iz država bivše Jugoslavije.

– Ovo su jubilarne, desete po redu „Sportske igre mladih” u kojima učestvuju mladi iz regiona. Drago mi je što smo danas iz Beograda poslali jednu divnu sliku u svet i verujem da je ovo izvanredan način da mladi putem sporta i druženja nauče da poštuju različitosti, da žive jedni sa drugima. Ovo je veliki zalog za njihovu zajedničku i bolju budućnost.

FOTO: SIM

Predsednik gradskog parlamenta je naglasio da Grad Beograd organizaciono i finansijski podržava ovu značajnu manifestaciju, te da će to nastaviti i u budućnosti.

Šef delegacije EU u Srbiji, nj.e. Emanuel Žiofre u svom obraćanju je čestitao timu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih na prelepom događaju, ali i na ideji promocije pozitivnih društvenih vrednosti:

– Bavljenje sportom je upravo ono što nam omogućava da budemo otvoreni i brižni. Sport pomaže da se u svakome od nas usade vrednosti solidarnosti i inkluzivnosti koji se u osnovi temelja EU. Želim vam da pobedite na sportskim terenima, ali i da budete pobednici u životu.

Dolazak proslavljenih sportista i prijatelja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih kod dece je izazvao prvo oduševljenje. Aplauzima su pozdravljeni ambasador Sportskih igara mladih Nemanja Matić, prijatelji Igara Nemanja Vidić, Dejan Tomašević, Vladimir Radmanović i Dragutin Topić.

Posebni gosti otvaranja bili su i učenici škole za decu sa oštećenim vidom „Veljko Ramadanović“, koji su zajedno sa gostima i prijateljima Igara učestvovali u „trci prijateljstva“. Ova trka izazvala je posebne emocije i ispraćena je gromoglasnim apluzom dece koja su bila u publici.

FOTO: SIM

Čast da ponese baklju prijateljstva imala je najveća nada naše atletike Angelina Topić koja je deci poručila da nikada ne odustaju od svojih snova i da veruju u svoje mogućnosti.

Posle održanih Regionalnih finala, sledi i Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, od 10. do 18. jula u Banji Ždrelo. Međunarodna završnica i druženje dece regiona, tradicionalno, održaće se u Splitu od 19. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter