0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

DANCI SE IGRALI SA ORLOVIMA: Katastrofalna Srbija sve dalje od plasmana na EURO (VIDEO)(FOTO)

Objavljeno: 14.11.14 u 22:37

Fudbalska reprezentacija Srbije sve je dalje od plasmana na Euro 2016 pošto nakon tri odigrana meča ima samo jedan osvojen bod pošto je večeras na praznom stadionu Partizana izgubila od Danske 1:3 (1:0).

Reprezentacija Danske je u ovom meču tačno znala šta hoće i po šta je došla, dok je naš selektor kao i neki od njegovih prethodnika ranije pokušao da eksperimentiše što mu se na kraju nije isplatilo.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Zanimljiva je bila odluka da selektora Advokata da na teren pošalje postavu bez klasičnog napadača odnosno najistureniji u špicu bio je Danko Lazović, a iza njega postavio je Đuričića, Tadića i Tošića. Takav raspored Srbiji se isplatio već u 4. minutu kada je Tošić posle doborg prodora Đuričića i pametne reakcije Gudelja ostao „jedan na jedan“ sa Šmajhelom i nije mu bilo teško da savlada golmana Danske.

Mogao je „Bambi“ da se proslavi i da u razmaku od samo četiri minuta postigne dva gola, ali je u osmom posle odlične odbrane Šmajhela posle udarca Lazovića bio neprecizan.

Od tog momenta gosti su preuzeli potpunu inicijativu i sve zanimljivo se dešavalo pred našim golom. Najpre je Bendtner u 19. minutu promašio ceo gol, da bi Stopjković u 28. odlično odbranio udarac usamljenog Vibea.

v
v

U poluvremenu Advokat je odlučio da Đuričića zameni nešto defanzivnijim Zdravkom Kuzmanovićem, ali ispostaviće se kasnije da je to bio veoma loš potez.

I na startu drugog dela su Danci bili konkretniji, imali su nekoliko odličnih prilika preko Eriksena i Bendtnera već u prvih 10 minuta, a ono što su propustili tada nadoknadili su na isteku prvog sata igre. Udarac usamljenog Eriksena Stojković brani, ali ne uspeva da loptu prosledi u korner već pravo na nogu Bendtneru koji je lagano šalje u mrežu.

Samo dva minuta kasnije Danci prave potpuni preokret. Slobodan udarac sa strane izveo je Eriksen, našao je na drugoj stativi potpuno usamljenog Kjera kojem nije bilo teško da udarcem glavom savlada nemoćnog Stojkovića.

Preokret je donekle razbudio prilično uspavane naše reprezentativce pa je u 65. minutu Lazović posle prodora Matića lepo šutirao, ali je pogodio prečku. Međutim, već u sledećem napadu i Danci pogađaju okvir gola odnosno Ankersen nije imao sreće da lopta posle njegovog udarca sa distance nađe put do mreže.

Da je bio nešto prisebniji Bendtner je u 69. minutu mogao da zapečati sudbinu naše selekcije, ali na sreću lopta mu je prešla preko noge kod udarca.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Jedina prava prilika u preostalom delu susreta bila je nakon prodora Lazara Markovića koji je dao prebrzu loptu u sredinu prema Aleksandru Mitroviću pa ovaj nije mogao da uputi udarac. Istina mogao je i Kuzmanović u 80. minutu da nam donese makar izjednačenja, ali mu to nije pošlo od noge, lopta je prošla dva metra pored leve stative Šmajhelovog gola.

Daleko bolje šanse da uvećaju vođstvo su imali Danci koji su kroz našu odbranu prolazili kao kroz sir, ali je u nekoliko navrata dobro reagovao Vladimir Stojković.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Međutim u 85. minutu ni Stojković nije mogao da spreči Bendtnera da postigne svoj drugi, a treći gol za svoj tim istina iz sumnjive ofsajd pozicije.

Srbija – Danska 1:3 (0:1)

Stadion: Partizana
Sudija: Čakir (Turska)
Strelci: Tošić 3 – Bendtner 60, 85 Kjer 62

Srbija: Stojković, D. Tošić, Biševac, Ivanović, S. Mitrović, Z. Tošić, Gudelj (66 Mitrović), Matić, Tadić (71 Marković), Lazović, Đuričić (46 Kuzmanović)

Danska: Šmajhel, Ankersen (70 Jakobsen), Kjer, Boilsen, Bjelnad, Kvist, Eriksen, Kalenberg (88 Rasmusen), Vibe, Kron-Deli, Bendtner (88 Poulsen)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter