0
Auto Moto

Foto: dusanborkovic.com

ISPRAVLJENA NEPRAVDA: Dušan Borković na podijumu na Tajlandu

Objavljeno: 03.09.17 u 19:46

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je ukupno 26 bodova na trkama na Tajlandu ovog osmog vikenda u TRC Svetskom šampionatu.

Popularni Duca je u Burinamu na Tajlandu u prvoj trci završio na drugom mestu, iako je počeo sa 11. mesta, dok je u drugoj vožnji bio šesti, nakon starta na 13. mestu.

Njemu je u kvalifikacijama zabranjen nastavak vožnje zbog pucanja gume i udara u barijeru pored staze, zbog čga je imao dosta slabija početna mesta.

– Presrećan sam zbog svega. Drugo i šesto mesto posle onakve odluke u kvalifikacijama su fenomenalan uspeh. Startovao sam na obe trke daleko od vodećih što je doprinelo da znatno brže potrošim gume pretičući ostale. Imao sam sreće da su mi gume izdržale, kao i automobil, na kraju sam prezadovoljan što je srpska zastava opet na podijumu i što sam dokazao koliko vredim. Ogromnu zahvalnost dugujem svima koji su verovali u mene, počev od tima, sponzora do navijača – izjavio je Borković posle trka.

Borković je sada šesti u generalnom plasmanu sa 108 osvojenih bodova. Naredni trkački vikend biće 7. i 8. oktobra u kineskom gradu Žeđangu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter