1
The Best Of

FOTO: Pedja Milosavljevic Glas Javnosti Vladimir Ivic

VREMEPLOV: Kako je svet na utakmici Partizana upoznao možda najboljeg afričkog napadača svih vremena (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.16 u 23:45

Pisali smo tekst o tome kako je Kristijano Ronaldo prvi meč u evrokupovima igrao protiv Partizana, a još jedna svetska vedeta se proslavila na utakmici sa crno-belima.

Reč je o najboljem fudbaleru Obale Slonovače Didijeu Drogbi. Tada napadaču Olimpika iz Marseja. Njega ‘po zlu’ pamte navijači Partizana. To su bile godine možda i najvećeg uspeha crno-belih u poslenjih 15 godina. Crno-beli su pod vođstvom Lotara Mateusa uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona gde su se sastali sa ekipama Reala iz Madrida, Porta i Marseja.

‘Parni valjak’ je posle remija sa Portom 1:1 u Beogradu drugo kolo igrao u najvećoj luci u Francuskoj. Četa Lotara Mateusa se dobro držala sve do 62. minuta kada je utakmicu u svoje ruke uzeo Didije Drogba. Posao Marseju je dodatno olakšao Andrija Delibašić crvenim kartonom.

VREMEPLOV: Dan kada je fudbalski svet plakao u neverici (VIDEO)

Napadač iz Obale Slonovače je za 23 minuta postigao tri gola i Marsej je slavio sa 3:0. Prvi gol Drogba je postigao gol petom u 62. minutu, potom je Radakovića savladao glavom u 68. minutu, a konačnih 3:0 postavio je u 85. minutu.

VREMEPLOV: Svi pamte remek-delo Ronaldinja protiv Čelsija, a Kežman je to prvi uradio (VIDEO)

Marsej je kasnije na krilima Didijea stigao do finala Lige Evrope, a potom je usledio višemilionski transfer u Čelsi. Sve posle toga je istorija o kojoj će se dugo pričati i po kojoj će Drogba biti jedan od najboljih svetskih napadača svih vremena…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter