0
Ostali sportovi

‘TRIBINE SU SE TRESLE, A BAKLJE TOPILE LED’: Srbija pobedila Hrvatsku u derbiju EP

Objavljeno: 29.04.16 u 11:14

Na Evropskom prvenstvu grupe C u karlingu muška Reprezentacija Srbije je pobedila Hrvtasku sa 11:5 u Ledenoj dvorani Zalog u Ljubljani.

Ovo je druga pobeda naše reprezentacije na ovom Evropskom prvenstvu posle neizvesnih mečeva sa Rumunijom i Estonijom koje su izgubili u poslednjim trenucima igre i pobede od 11:2 nad Islandom.

U našoj reprezentaciji igraju Đorđe Nešković kao četvrti i skip odnosno kapiten, Goran Ungurović kao treći, Marko Stojanović kao drugi i zamenik skipa i kao prvi najmlađi među njima, šesnaestogodišnji Filip Stojanović koji je u Ljubljanu doputovao pravo sa Svetskog prvenstva u karlingu za mešovite parove koje je prošle sedmice održano u Karštadu u Švedskoj.

Ovo je prvi susret muških karling reprezentacija Srbije i Hrvatske na evropskim prvenstvima od kada se igra karling u obe zemlje odnosno od 2005.godine. Samim tim ovo je bio pravi derbi Evropskog prvenstva u Ljubljani.

Rezultat SRB-CRO

Naši momci su igrali staloženo, hladne glave i taktički mudro od samog početka i već u prvom endu poveli sa 3 kamena iako je Hrvatska imala hamer stone odnosno poslednji kamen, da bi u drugom izgubili 2 kamena. Već u trećem endu su dobrim rasporedom i sakrivanjem ponovo uzeli 3 kamena, da bi hrvati povratili 2 u četvrtom endu.

Pre poluvremena je Srbija je ponovo  ”ukrala” 2 kamena na hrvatski poslednji kamen tako da su naši momci na pauzu otišli sa velikom prednošću pri rezultatu 8:4. Utakmica se nastavila dominacijom srpskog tima koji u šestom ednu uzima 2, u sedmom još 1 kamen, da bi hrvati u osmom endu povratili 1 kamen i predali meč kod rezultata 11:5.

Tim Srbija 02

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Nacionalnog saveza za karling Srbije su u šaljivom tonu naši momci objavili:

– Balkanski derbi na Evropskom prvenstvu grupe C i „utakmica visokog rizika između reprezentacija Srbije i Hrvatske“ odigrana je juče (28.4.) od 18 časova u Ledenoj dvorani Zalog u predgrađu Ljubljane. „Jake bezbednosne mere su morale biti primenjene kako ne bi došlo do sukoba preko 3000 navijača jednog i drugog tima. Huligani su zauzeli tribine i otpočeli sa bakljadom još pre početka meča. Sudije nisu znale da li da otkažu meč zbog bezbednosti same hale.

– Na kraju je odlučeno da se meč odigra. Baklje su topile led i osvetljavale halu crvenom svetlošću. Tribine su se tresle. Ograda je izdržala pritisak pomahnitalih navijača. Preduzimač je kvalitetno uradio posao. Igralo se polako i pod velikim pritiskom. Navijači su skandirali sve vreme i pevali. Tresli su se zidovi. Bubnjevi, koreografije i po koja polomljena četka, ali svo kamenje je ostalo na broju“ i dovoljno kamenja je zvršilo u hrvatskoj kućici tako da je Srbija pobedila 11:5 u ovom prvom derbiju za poslednjih 10 godina.

Duhovitosti nije bilo kraja:

A SAD STVARNO: Srbija jeste pobedila Hrvatsku sa 11:5, a na tribinama je bilo između 15 i 25 ljudi od kojih su neki gledali često u svoje mobilne telefone, a jedan je čitao knjigu. Sudije su bile smrznute iako pokrivene ćebadima. Posle utakmice smo u duhu karlinga i po nepisanom pravilu, koje se sve manje poštuje, odveli hrvatske igrače na piće, jer tradicija karlinga nalaže da pobednici pobeđenima plate turu pića…Ipak veoma važna pobeda za našu reprezentaciju i druga po redu na ovom EP, a posvećujemo je našem pređašnjem kapitenu Bojanu Mijatoviću koji je 10 godina želeo da zaigra protiv Hrvatske, ali se u februaru ove godine iselio sa porodicom u Kanadu i nije mogao da dođe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter