1
The Best Of

VREMEPLOV: Životna lekcija o poverenju koja je prethodila Ronaldinjovom pokoravanju ‘Bernabeua’ (VIDEO)

Objavljeno: 28.03.16 u 23:55

Uoči predstojećeg ‘El Klasika’, svet saznaje istinu o ljudskosti, timskom duhu i međusobnom poštovanju igrača koju bi svi trebali da čuju.

Svi se dobro sećaju legendarnog nastupa Ronaldinja na ‘Santjago Bernabeu’ kada je demonstrirao pravu fudbalsku čaroliju pred navijačima Real Madrida i zaslužio njihove brojne aplauze.

Čast kakvu su imali zaista retki dobio je simpatični Brazilac, koji je kao uvertiru za taj meč imao dobro smišljen plan i priču o drugarstvu i poverenju među svojim saigračima.

Nju je par dana pred novi ‘El Klasiko’ otkrio tadašnji, ali i sadašnji plejmejker Barselone, Andres Inijesta, čime je fudbalska istorija obogaćena za još jednu impresivnu anegdotu.

56c6dfbb-ce94-4f04-b848-68ca0a0a0a64-ronaldinho-1022241s1-718x446

„Nekoliko dana uoči ‘El Klasika’, Ronaldinjo me je nazvao usred noći. Javio sam se, a on mi je rekao:

Andres, znam da je kasno, ali moram ti nešto priznati. Odlazim na leto, moj brat je dogovorio transfer u Real Madrid. U pitanju su neverovatne cifre i ne mogu odbiti. Ti si mlad i možeš me razumeti. Molim te, nemoj reći nikome od igrača ili upravi. Molim te nemoj me izdati, tebi verujem. Laku noć.

Takođe, nije mi dao priliku da mu odgovorim već je odmah spustio slušalicu. Idući dan svi smo bili zajedno na treningu. Vladala je tišina, svi momci su bili čudni. Onda je došao dan ‘El Klasika’ i dogodilo se nešto neverovatno kada je Ronaldinjo uzeo reč u svlačionici:

– Momci, danas igramo važnu utakmicu, oni su jak tim, ali mi u poslednje vreme funkcionišemo kao porodica. Zvao sam vas svakog posebno u toku noći i najavio transfer na leto, i niko od vas me nije izdao. Posle sam shvatio da bi svako od vas pre umro nego izdao drugoga, a sada idemo na teren da održimo lekciju ovima iz Madrida.

To je ujedno bila noć u kojoj je Brazilac postigao dva gola i dobio ovacije na ‘Santijago Bernabeu‘.“ – otkrio je svetu Inijesta i obogatio nas za još jedno izuzetno saznanje.

(Izvor: youtube / LaLiga)

Inače, postoji istinita legenda koja kaže da je pre Ronaldinja, ovacije u dresu Barselone na ovom stadionu jedino još dobio Dijego Armando Maradona, 26. juna 1983. godine, a znamo da je tu čast imao kasnije i Alesandro Del Pjero kada je gostovao u Madridu sa svojim Juventusom i slavio pobedu od 2:0 u Ligi šampiona.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter