0
Ostali sportovi

SKI SKOKOVI: Prevc uzvratio udarac Hajbeku

Objavljeno: 27.02.16 u 15:15

Slovenac Peter Prevc ostvario je 12. pobedu ove sezone u kazahstanskom Almatiju, čime se približio novom rekordu.

Svetski šampion u ski letovima dostigao je legendarnog Janea Ahonena, i samo jedan trijumf ga deli od poravnanja rezultata Gregora Šlirencauera iz sezone 2008/2009, kada je Austrijanac trinaest puta bio na vrhu pobedničkog postolja.

Skokovima od 141 i 137,5 metara ubedljivo je slavio ispred pobednika prethodna tri takmičenja Mihaela Hajbeka. Razlika od 18 poena najbolje govori o nadmoćnosti Prevca. Austrijanac je dužinama od 133 i 138 metara za 2,7 poena nadmašio Severina Frojnda iz Nemačke, koji se posle dužeg vremena plasirao na podijum.

Norvežanin Daniel Andre Tande je 4. mestom nastavio niz odličnih rezultata u drugom delu sezone. Sjajan dan za reprezentaciju Slovenije upotpunili su Robert Kranjec i Jurij Tepeš, koji su zauzeli petu odnosno šestu poziciju.

Prevc sada ima 1798 bodova i pitanje je dana kada će overiti konačnu pobedu u Svetskom kupu. Frojnd je drugi sa 1199, 101 bod više od trećeplasiranog Hajbeka.

Sutra je u Almatiju na programu još jedno individualno takmičenje najboljih svetskih skakača.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter