0
Ostali sportovi

SKI SKOKOVI: Hajbek ‘kralj’ Finske!

Objavljeno: 21.02.16 u 19:10

U finskom Lahtiju održano je novo takmičenje u okviru Svetskog kupa. Najbolji svetski skakači ovoga puta nadmetali su se na maloj skakaonici.

Mihael Hajbek zabeležio je dvostruku pobedu u poznatom ski-centru u zemlji hiljadu jezera. Posle trijumfa u petak, Austrijanac je još jednom pokazao da se nalazi u fantastičnoj formi. Skokovima od 98 i okruglo 100 metara, ubedljivo je osvojio pobednički pehar po treći put u svojoj karijeri.

Karl Gajger priredio je senzaciju sezone plasmanom na drugo mesto. Mladi Nemac nalazio se na petoj poziciji posle prve serije, ali je izdržao pritisak i skokom od 99,5 metara potvrdio da selektor Verner Šuster može najozbiljnije da računa na njega u sezonama koje dolaze. Taku Takeuči iz Japana takođe je iznenadio poklonike ovog nordijskog sporta, i skokovima od 96 i 95,5 metara domogao se najniže stepenice pobedničkog postolja. Čeh Roman Kudelka zauzeo je četvrto mesto ispred dvojice Nemaca Severina Frojnda i Andreasa Vanka.

Vodeći u generalnom poretku Svetskog kupa Peter Prevc podbacio je u prvoj seriji kada je zauzeo 22. mesto. Slovenac je odličnim skokom u drugoj rundi popravio plasman, pa je dan u Lahtiju završio na devetoj poziciji.

Do kraja sezone predviđeno je još devet individualnih takmičenja. Prevc je ubedljivi lider sa 1648 bodova, Frojnd je na drugom mestu sa 1107. Kenet Gagnes se nalazi na trećoj poziciji sa osvojenih 999 poena.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter