0
Američki fudbal

U SUSRET SUPERBOULU: Poznate boje dresova finalista

Objavljeno: 26.01.16 u 17:59

Ekipa Denver Bronkosa nastupiće u belim dresovima na 50. Superbolu.

Franšiza iz Kolorada biće nominalni domaćin završne utakmice NFL lige u San Francisku, i samim tim dobila je prvenstvo u odabiru opreme. Na ovakvu odluku uticala je činjenica da su poslednju titulu šampiona NFL lige osvojili 1998. godine pobedom nad Atlantom Falkons. Tada su igrali u belim dresovima.

– Mi smo imali uspeha u belim uniformama i radujemo se što ćemo ih nositi na Superbolu 50 – preneo je ‘Asošijeted Pres’ izjavu generalnog menadžera i legendarnog kvoterbeka Džona Elveja.

‘Divlji konji’ do sada na Superbolu imaju učinak od 2 pobede i 5 poraza. Jedini preostali trijumf fudbaleri Denvera ostvarili su u teget opremi, godinu dana pre prvog slavlja, u susretu protiv Grin Beja. U najpopularnijem narandžastom dresu znaju samo za neuspehe. U 4 odigrana finala zabeležili su isto toliko poraza.

Pošto su se Bronkosi odlučili za belu opremu, njihovom protivniku Karolini preostaje rezervna crna boja. Pantersi su pre ovosezonskog uspeha samo jednom igrali finale NFL lige. U istorijskom meču 2003. godine, poraženi su od Nju Inglanda 32-29. Zanimljivost je da su u tom susretu nastupili u dresovima bele boje.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter