0
Boks

POSLEDNJI PLES VELIKOG A MALOG ŠAMPIONA: Bliži se kraj jedne sjajne karijere

Objavljeno: 19.01.16 u 16:06
 
Još jedan velikan sporta ove godine završava profesionalnu karijeru.
 

Manu Pakjao započeo je medijsku turneju u Kaliforniji, kako bi što bolje promovisao svoj poslednji meč u karijeri.
 
Bokser iz Filipina izazvao je svetskog šampiona u velter kategoriji, u verziji WBO, Timotija Bredlija Juniora. Borba će se održati u Las Vegasu 9. aprila. Biće ovo njihov treći međusobni duel, uz izjednačen skor.
Bredli je trijumfovao 2012. godine, dok je Manu „uzvratio udarac“ dve godine kasnije.
Pakjao je izjavio za ‘Top Rank’:
 
– Uzbuđen sam zbog početka priprema. Pauzirao sam gotovo godinu dana. Rame je u dobrom stanju i biću 100% spreman za meč. Znam da je Bredli mnogo napredovao u odnosu na prethodnu borbu.
 
Tridesetsedmogodišnji borac dva puta je stizao do naslova prvaka u WBO verziji, i pokušaće da trećom krunom zaokruži svoj impozantan staž u ringu, koji traje 21 godinu.
 
Nakon borbe sa Flojdom Mejvejderom 2. maja prošle godine, u kojoj je Amerikanac zadržao šampionski pojas, Pakjao je odlučio da završi boksersku kako bi se više posvetio političkoj karijeri. Filipinac se pored boksa aktivno bavi i košarkom u ekipi Mahnida Enforser iz Filipinske prve lige (nastupa kao igrač/trener), a igrao je i u nekoliko filmova.
 
 
Pripremio: Miloš Ristanović
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter