1
Vremeplov

FOTO: Youtube/Printscreen

VREMEPLOV: Dan kada je Zvezda evrogolovima nanela prvi poraz Liverpulu na Enfildu (VIDEO)

Objavljeno: 06.11.15 u 15:04

Na današnji dan 1973. godine odigran je revanš meč osmine finala tadašnjeg Kupa evropskih šampiona između Liverpula i Crvene zvezde na čuvenom Enfildu.

Crveno-beli koje je sa klupe predvodio pokojni Miljan Miljanić u Englesku su doneli gol viška iz prvog meča (2:1) odigranog u Beogradu. Međutim, šampion Jugoslavije je zabeležio identičan trijumf i u Liverpulu i to prelepim golovima Vojina Lazarevića u 60. i Slobodana Jankovića u 90. minutu. Zanimljivo da je to bio prvi poraz Liverpula u istoriji kluba kada su u pitanju međunarodni mečevi.


(Izvor: Youtube/CrniGruja)

Za Crvenu zvezdu u tom meču su igrali – Olja Petrović, Jovanović, Bogićević, Pavlović, Dojčinovski, Baralić, Janković, Karasi, Lazarević, Aćimović i Vladimir Petrović.

U legendarnom engleskom klubu koji je u narednim godinama harao Evropom igrali su čuveni Džon Tošak i Kevin Kigen, a ekipu je predvodio Bil Šenkli.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter