0
Odbojka

FOTO: Youtube/ Screenshot

SRBIJA DOMAĆIN GRUPA: Kvalifikacije za EP na našem tlu

Objavljeno: 31.10.15 u 19:38

Obe juniorske odbojkaške selekcije Srbije, i muška i ženska, biće domaćini grupa druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dogodine.

Juniori će biti domaćini Grčkoj, Estoniji i pobedniku druge grupe prve runde kvalifikacija od 1. do 3. aprila.U drugoj grupi prve runde kvalifikacija nalaze se Belorusija, Engleska i Kosovo.

U drugoj rundi kvalifikacija reprezentacije će biti podeljene u sedam grupa, a samo pobednici će izboriti mesto na Evropskom prvenstvu, čiji domaćin će biti Bugarska od 2. do 10. septembra. Drugoplasirane selekcije iz svih grupa i najbolja trećeplasirana će ići u treću rundu, iz koje će plasman u Bugarsku izboriti četiri selekcije.

Odbojkaški savez Srbije biće organizator i turnira grupe A druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u ženskoj konkurenciji. Reprezentacija Srbije, koja je aktuelni šampion Evrope, igraće sa Grčkom, Rumunijom i pobednikom druge grupe prve runde kvalifikacija u kojoj su Gruzija, Belorusija i Engleska.

I devojke igraju po istomom sistemu kao muškarci, a Evropsko prvenstvoće organizovati Slovačka i Mađarska od 27. avgusta do 4. septembra.

Podsetite se rang listi, miških i ženskih i kako su rangirane naše reprezentacije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter