FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

Jedan od brojnih internet sajtova koji povremeno po određenom kriterijumu, samo sebi znanom, rangira navijačke grupe u Evropi i svetu pod nazivom “Navijači, ne kupci”, proglasio je navijače Partizana i Crvene zvezde za najvatrenije u Evropi, prenosi agencija Beta.

Sajt www.supportersnotcustomers.com izabrao je 10 najboljih navijačkih grupa u Evropi, a tron dele dve srpske navijačke grupe koje sebe nazivaju “Grobari” i “Delije”.


Autor teksta je ove godine išao na mnoge evropske derbije, a kao “najluđu noć u životu”, naveo je veče 2. novembra, kada se igrao beogradski 145. “večiti” derbi, u kojem je Zvezda pobedila Partizan sa 1:0. U tekstu pod naslovom “Dobrodošli u grad Pakla” (Wellcome to Hellgrade), on je opisao šta se dešavalo pre, za vreme i posle utakmice, a to su tuče širom Srbije, paljenje zastava rivalske grupe, pa sve do paljenja tribine od strane gostujućih huligana.

Kao drugi najvatreniji navijači navedene su pristalice Fejnorda, na utakmici sa Den Hagom, a zatim slede navijači Borusije iz Dortmunda sa meča sa Volfzburgom, Sanderlenda, na utakmici sa Njukaslom i navijači Ajntrahta iz Frankfurta koji su nazvani “najluđima”.

hotsport.rs/beta.rs