3
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan

‘NISAM TOLIKI PATRIOTA’: Stanojević na konferenciji upitan za Zvezdu, njegov odgovor je šokirao mnoge! (VIDEO)

Objavljeno: 21.07.21 u 13:45

U četvrtak, fudbaleri Partizana igraju prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Dunajske Strede.

Na stadionu Partizana organizovana je konferencija za medije, a trener crno-belh Aleksandar Stanojević ističe da jedva čeka da počne sutrašnji meč.

Srećni smo i uzbuđeni što posle godinu i nešto igramo pred navijačima. Imali smo situaciju na Karađorđu gde smo svi doživeli emotivno utakmicu zbog povratka navijača. Jedva čekamo da počne meč, od kadrovskih problema samo je Obradović van tima zbog povrede sa priprema. Svi ostali smo spremni i nadamo se da će sve ići u dobrom smeru – rekao je Stanojević, a onda prokomentarisao to što nema više pravila gola u gostima.

– Sigurno da je lakše za domaće ekipe, mislim da je to prava stvar za fudbal i da je za boljitak. Moći će da se igra otvorenije i sa više rizika na domaćem terenu.

FOTO: FK Partizan

Stanojević ističe da Dunajska Streda podseća na reprezentaciju Mađarske.

– To je zemlja u fudbalskom usponu i tim koji je sastavljen uglavnom od internacionalaca. Trener im je iz Mađarske i igraju u sistemu 3-5-2. Promenili su sistem tokom priprema, podsećaju na reprezentaciju Mađarske. Spremni smo i znamo odakle nam preti opasnost. Doveli su dva nova igrača koji se uklapaju u njihov sistem. Oprezni smo i verujemo u nas. Igrali smo dobro, u dobrom smo momentu i sa samopouzdanjem ulazimo u meč. Sa dosta igrača napadaju i nema tu iznenađenja za nas. Da ne otkrivamo baš sve, ali igrali smo baš dobro. Ako bude promena, biće minimalnih. Igraju se dve utakmice, imamo i drugo poluvreme. Imamo strategiju za sve što može da nam se desi tokom meča i igraće oni koji su pokazali da su u najboljoj formi u ovom trenutku. Teško je da ćemo tako početi, imali smo izuzetnu energiju i teško je ponavljati se na tom nivou. Radimo ka tome, tako se ponašamo i to nam daje samopouzdanje.

Ukoliko ‘parni valjak’ uspešno preskoči ovu prepreku, u narednom kolu rival će najverovatnije biti Soči.

– Premijer liga Rusije je izuzetno jaka i mislim da su oni na tri boda od drugoplasirane ekipe, a ispred CSKA. Ispratili smo to, ali nismo se bavili njima. Imali smo jak žreb i po koeficijentima i za mene je to iznenađujuće jak žreb. Mi kao nosioci smo dobili jake protivnike i u pod-grupama pre žreba, ali ne razmišljamo o tome još – zaključio je Stanojević.

Stanojević je otkrio i da ga ne zanimaju šta će u Evropi uraditi ostali srpski timovi – Crvena zvezda u borbi za Ligu šampiona, kao i Vojvodina i Čukarički za Ligu konferencija.

Nisam toliki patriota da razmišljam o srpskom fudbalu. Interesuje me samo Partizan i gledamo kako da mi odemo dalje. A, ljudi koji vode srpski fudbal treba da se bave tim stvarima. Imamo utakmice pre tri dana, sutra, pa onda opet… Bavim se samo Partizanom i samo nama želim sve najbolje – istakao je trener crno-belih na konferneciji za medije.

0
0

3 Komentara

  1. Trojanac ako si ovo izjavio Iskreno Kapa Dole.
    Onda kada sam dosao na svet Partizan je moja ljubav i nikada Zvezda i Srbija samo Beograd i Partizan

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter