0
Boks

OKUPLJENI NAJBOLJI BORCI: Startuje Bokserska liga Srbije

Objavljeno: 09.10.18 u 13:53

Ligaško boks takmičenje Srbiji startuje 18. oktobra 2018. u Valjevu kada će se sudariti ekipa domaćeg Metalca i tradicionalnog ljutog rivala iz Loznice.

Ekipni šampionati uvek su punili hale, publiku privlačili više od bilo kojih drugih takmičenja, jačali konkurenciju, a identifikacija sa matičnim klubom stvarala je dodatni sportski naboj i želju za trijumfom.

Mečeve će u direktnom televizijskom prenosu emitovati TV Arena, kao i svaki derbi narednih deset kola koliko je planirano za dvokružni sistem lige. Ostali mečevi I Kola Bokserske Lige 2018/19 su:

Niš: BK Naissus Niš – BK Radnički Beograd
Novi Sad: BK Vojvodina – BK Radnički Kragujevac

Bokserska liga je dugo očekivano takmičenje za sve ljubitelje plemenite veštine, ali i svih onih koji vole sportske spektakle. Šest klubova okupilo je najbolje boksere Srbije koji će odmeriti snage u osam težinskih kategorija, dok će se ekipni šampion znati u maju kada je planiran završetak Bokserske lige Srbije.

– Bokserska liga Srbije novi je projekat BSS, sa ciljevima da bokseri stiču neophodno iskustvo, zarađuju novac, a boks podigne nivo popularnosti u Srbiji i regionu. Svaki derbi  kola biće emitovan u direktnom tv prenosu na TV Arena, a kvalitet će pored mečeva najboljih boksera Srbije začiniti i sjajna scenografija, rasveta i ostali scenski efekti neophodni za spektakl – rekao je direktor Bokserske lige Srbije Nikola Milinković.

Bokserska liga motivisala je klubove, pa se uveliko pripremaju i najavlju da će baš oni biti osvajači titule ekipnog šampiona Srbije.

– Radnički sa Crvenog krsta ima veliku tradiciju pobeđivanja, zato je ceo naš tim na čelu sa trenerom Milivojem Bašićem postavio jasan cilj, a to je pehar šampiona. Ekipa je spremna, svi jedva čekamo prvo kolo, jer imamo jaku motivaciju – istakao je Đorđe Bujišić osvajač srebra na nedavno završenom prestižnom međunarodnom takmičenju, ‘Zlatnom pojasu’ u Rumuniji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter