3
Fudbal

FOTO: Starsport

MINUTAŽA NA KAŠIČICI, STAVLJEN NA TRANSFER LISTU: Jovićeva situacija ide u prilog Zvezdi!

Objavljeno: 07.08.23 u 21:45

Očekuje nas paklena završnica prelaznog roka.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde, Barak Bahar doneo je nešto sasvim novo u klub, igra se na nekom sasvim drugom nivou, a ono što je najbitnije, uveo je disciplinu, što je ranijih godina manjkalo.

Kaznena ekspedicija iz Ljutice Bogdana je krenula silovito ove sezone i nemaju milosti, u dva kola, dve pobede, gol razlika 9:0 (Vojvodina 5:0, Napredak 4:0).

Kada je Bahar preuzeo komandru nad klupom ‘crveno-belih’ prva odluka, na iznenađenje svih je da skloni sa gola Milana Borjana, što je i samom golmanu palo teško.

Nakon pripremnog perioda, otpisani su Srnić Gobeljić. Nove snage su Omri Glazer, Džan Filip Kraso, Piter Olijanka, Marko Stamenić, Edmundo Ado Miloš Degenek.

Takođe, ono što se dosta razlikuje od prethodnog perioda je i forsiranje mladih snaga, a najviše se ističu Jovan Šljivić, Vladimir Lučić, Jovan Mijatović, Stefan Mitrović. Poznato je i da je ranije Zvezda iznedrila mlade talente, ali često zbog loše finansijske situacije je morala da prodaje.

Jedan od tih je i Luka Jović, koji je u Crvenoj zvezdi beležio odlične partije. On je igrao u periodu od 2014. do 2016. godine, zabeleživši  48 mečeva i bio precizan 13 puta. Nakon Ljutice Bogdana, otišao je u Benfiku, zatim je nosio dres Ajntrahta, gde je doživeo najbolje dane svoje karijere.

Potom je doživeo pad, kada je prešao u Real Madrid, a od 2022. godine nosi dres Fiorentine.  Sada su se pojavile špekulacije o povratku Luke Jovića na stadion ‘Rajko Mitić’.

Prema informacijama  italijanskog novinara Nikole Šira, Crvena Zvezda je navodno pokazala interesovanje za usluge srpskog napadača.

Jović se nedavno vratio na mesto gde je sve počelo, kada je njegova Fiorentina odmerila snage sa Zvezdom i doživela poraz od čak 5:0. Njegova pojava je izazvala pozitivne reakcije navijača, a i kod samog fudbalera koji je poželeo povratak ‘Maraknu’.

Takođe, sportski direktor tima iz Ljutice Bogdana, Mitar Mrkela je rekao da je sve moguće oko njegovog povratka. Setimo se da je tako bilo i za Degeneka, tako da su ove reči veoma interesantne, jer je Mrkela tako najavio i povratak reprezentativca Australije.

Crveno-beli’ već na toj poziciji imaju Mijatovića, Olajinku Krasoa. Možda bi eventualnim povtatkom Jovića, klub možda napustio Mijatović. 

Ono što još ide u prilog Crvenoj zvezdi, jeste da je Luka stavljen na transfer listi, a i uglavnom je ulazio sa klupe prošle sezone.

Još jedna stvar, a to je da je Jović klasičan napadač, dok Olajinki odgovara više bok, a Kraso više više paker i strelac iz drugog plana, a takođe, broj 9 je slobodan.

62
11

3 Komentara

  1. oa naravno da sve ide dobro sad kad je one najgore oatavio na klupi…kanga-katai dvojac ni za nasu ligu bili su nosioci u evropi…zato smo i bili slabi

    0
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter