0
Atletika

STARIJI JUNIORI U FINSKOJ: Elzan Bibić u finalu Svetskog prvenstva

Objavljeno: 10.07.18 u 12:32

Prvenstvo Sveta za starije juniore/ke počelo je danas i trajaće do15. jula u Tampereu, Finskoj.

Naša zemlja imaće šest predstavnika: Anju Lukić i Milicu Emini na 100m prepone, Elzan Bibića u trci na 1500m i 5000m, Jasmin Halilija u skoku uvis, Bogdana Zdravkovića u bacanju kugle i Boška Kijanovića na 400m.

– Svetsko prvenstvo je veliki izazov za naše takmičare. Oni su već iskusni, nastupali su na ovako jakim takmičenjima i ne sumnjam da će dati sve od sebe za dobar nastup rezultat. Takmičenje traje 6 dana, ima puno toga da se vidi, atletičari su motivisani, tako da jedva čekamo da takmičenje počne – rekao je savezni selektor za juniore/ke, Edin Zuković.

Prvog dana već je startovao Bogdan Zdravković koji je kuglu bacio 17.98m, i u kvalifikacijama zauzeo 18.mesto, nažalost, nedovoljno za finale.

Elzan Bibić takođe se takmičio prvog dana i sa novim ličnim rekordom u trci na 1500m koji sad iznosi 3:44,68, kao drugoplasirani uspeo da izbori svoje mesto među najboljim juniorima sveta. Finale ove discipline na programu je u sredu u 19.25h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter