0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Danskoj derbi protiv Španije, Slovenci poslali Crnogorce kući

Objavljeno: 17.01.18 u 22:17

Skandinavska selekcija je savladala „crvenu furiju“ rzulatom 25:22, u poslednjem meču grupe D, dok su Slovenci potvrdili ulogu favorita protiv Đetića sa 28:19.

Danci su u derbiju grupe koja je smeštena u Varaždinu, od počekta utamice nametnula Špancima svoj ritam i država lođstvo praktično čitavim tokom meča.

Prvo poluvreme završeno je sa vođstvom Skandinavaca od jednog gola (14:13), iako su na oko četiri minuta pre kraja imali četiri gola prednosti.

Međutim u nastavku su Hansen i drugovi brzo povratili vođstvo od tri gola, pa su i u poslednjih deset minuta ušli sa prednošću od 22:19. Španci koji su čitavim tokom utakmice kaskali za rivalom nikako nisu uspevali da ga sustignu iako su na devet minuta pre kraja prišli na dva gola minusa.

Ipak zatim je usledila serija od tri uzastopna gola Danske, kojima su otišli na maksimalnih plus pet, pet minuta pre kraja i tako praktično zatvorili utakmicu.

Ovom pobedom Danci su sebi obezbedili dva boda u narednoj fazi, koliko će preneti i Španija i Češka.

Najefikasniji u redovima Danske bio Peter Baling Kristijansen sa 8 pogodaka, pratio ga je Mikel Hansen sa šest, a zapažen je bio i Rasmus Luge Šmidt sa 4 gola.

Kod Španije najviše se istakao Alks Dušebajev sa 6 pogodaka, sledeći na listi srelaca bio je Raul Entrerios sa 4, a gol manje postigao je Adrian Figeras.

Druga utakmica ove večeri, između Slovenije i Crne Gore, bila jeneizvesna samo tokom prvog poluvremena, koje je ekipa Veselina Vujovića rešila u svoju korist sa 14:13.

Nastavak je doneo pravi potop Crnogoraca, pre svega u fazi napada, pošto su u drugih 30 minuta postigli svega šest pogodaka, pa je Sovenija na kraju stigla do ubedljive pobede, koja im je donela plasman u narednu rundu.

Na kraju će iz grupe C kao prvoplasiranu u narednu fazu Makedonija, koja će preneti tri boda, Nemci će kao drugoplasinarni u narednu fazu sa dva boda, dok Slovenija sa trećeg mesta nosi samo jedan bod.

Najefikasniji kod Slovenaca bio je Gašper Marguc sa šest golova, dok je Marko Bejzaj postigao gol manje.

Kod Crne Gore prednjačio je Vesko Ševaljević sa šest golova, a pratio ga je Vladan Lipovina sa četiri.

Grupa C:

Nemačka – Makedonija 25:25
Crna Gora – Slovenija 19:29

Grupa D:

Češka – Mađarska 33:27
Španija – Danska 22:25

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter