0
Auto Moto

FOTO: F1

VN ABU DABIJA: Botas pobedom zatvorio sezonu Formule jedan

Objavljeno: 26.11.17 u 17:25

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobedio je danas u tri Formule jedan za Veliku nagradu Abu Dabija, poslednjoj u ovoj sezoni.

Botas je ostvario treću pobedu u sezoni i treću u karijeri. On je krenuo sa pol pozicije, vodio je od početka do kraja.

Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega svetski šampion Luis Hamilton, a treći je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Vozač Ferarija Kimi Raikonen zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Maks Verstapen iz Red Bula, a šesti je bio Niko Hulkenberg iz Renoa. Bodove su osvojili i vozači Fors Indije Serhio Peres i Esteban Okon, vozač Meklarena Fernando Alonso i Felipe Masa iz Vilijamsa.

– Ovo je za mene veoma važna pobeda, posle teškog početka drugog dela sezone. Radio sam naporno na svim problemia i bio sam sve bolji u svim segmentima. Ovaj vikend, pol pozicija i pobeda, ne mogu biti srećniji da na ovakav način završim sezonu. Bolid je bio veoma dobar, hvala ekipi – rekao je Botas posle trke.

Botas je danas u Abu Dabiju ostvario treću pobedu u sezoni i treću u karijeri. Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Luis Hamilton, a treći je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija.

– Čestitam Luisu na osvojenoj titulu i čestitam Sebastijanu na osvajanju drugog mesta u šampionatu. Ja sam ove godine treći, nadam se da ću sledeće godine biti bolji. Kontorlisao sam tempo i trku i to je lep osećaj. U poslednjih pet krugova sam bio i brži pa sam napravio prednost – naveo je finski vozač.

– Mi Finci ne pokazujemo mnogo emocija, ali to ne znači da ih nemamo. Veoma sam srećan. Imao sam veliku podršku. Ne mogu to mnogo da pokažem, ali dobro se osećam – dodao je Botas.

Hamilton je čestitao Botasu na pobedi.

– Dao sam sve od sebe. Velike čestitke Valteriju, obavio je odličan posao pošto me je zadržao na drugom mestu. Ovde je teško obilaziti. Veoma sam zahvalan ekipi, neverovatni su bili ove godine, čast je trkati se uz njih. Hvala i navijačima, sve vas volim – rekao je četvorostruki svetski prvak.

Fetel je rekao da je Hamilton ove godine zasluženo osvojio titulu.

– Čestitam Valteriju, a velike čestitke i Luisu na ovoj sezoni. Zaslužio je da osvoji titulu ove godine. Teško mi je da kažem, ali bio je bolji. Radićemo tokom pauze i nadam se da ćemo se vratiti jači – rekao je on.

Govoreći o trci, Fetel je rekao da se trudio, da je dobro startovao, ali da nije mogao da popravi plasman.

– Posle tri, četiri ili pet krugova nisam mogao da budem brži i Mercedesi su se odlepili. Od tada sam bio prilično usamljen. Nismo mogli da im pariramo – naveo je četvorostruki svetski šampion Fetel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter