1
Odbojka

FOTO: FIVB

EVROPSKO PRVENSTVO: Pala je Turska, srpske odbojkašice su u finalu!

Objavljeno: 30.09.17 u 20:36

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva pobedom nad Turskom od 3:0 u setovima.

Izabranice Zorana Terzića su ubedljivo savladale Tursku i u finalu će se sastati sa reprezentacijom Holandije.

Srpkine su silovito počele susret, povele sa 5:1, a vrlo brzo prednost je iznosila sedan poena (13:6). Srpkinje su dominirale u svim segmentima igre i na ubedljiv način došle do vođstva od 1:0. Igra u polju i blok bili su na vrhunskom nivou, a napadi i servisi Tijane Bošković nerešiva enigma za selekciju Turske.

U drugom setu prednost je rasla od samog starta da bi na kraju naš tim dobio ovaj deo igre sa 13 poena prednosti i sa velikim samopouzdanjem ušao u treći set.

Turska je držala priključak u početnoj fazi trećeg seta, ali kada je na servis stigla Jovana Stevanović, Srbija se ponovo odlepila na +6 (14:8). Nisu se Turkinje predavale i uspele su da dođu čak i do izjednačenja (18:18), ali su naše reprezentativke ubacile u veći brzinu i ponovo nakon Jovaninih servisa stekle prednost i privele meč kraju.

Tijana Bošković bila je najefikasnija u našoj selekcija sa 20 poena.

Odbojkašice Srbije će se u finalu sastati sa selekcijom Holandije, koja je nakon pet setova bila bolja od domaćina Azerbejdžana. Utakmica je na programu u nedelju od 17 časov

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter