0
Ostali sportovi

RUSIJA: Nismo hakovali Anti doping agenciju!

Objavljeno: 13.09.16 u 21:54

Nakon optužbi da su Ruski hakeri ukrali podatke Svetske antidoping gencije i obelodanili podatke o sestrama Sereni i Venus Vilijams i o gimnastičarki Simon Bajls, oglasile su se Svetska anti dopink agencija, Međunarodna teniska federacija i Kremlj, koji je negirao umešanost u taj hakerski napad.

Međunarodna teniska federacija poslala je ruskoj agenciji TAS dopis u kojem navodi da sesetre Vilijams imaju posebnu dozvolu od terapeuta da koriste lekove sa zabranjenim dejstvom.

Britanski BBC prenosi da je Svetska anti-doping agencija (WADA) osudila ruske hakere za curenje poverljivih informacija o medicinskoj dokumentaciji američkih olimpijaca.

WADA: Istina je, Rusi su nam ‘ukrali’ poverljiva dokumenta!

Neposredno nakon objavljivanja osude, oglasio se Kremlj.

Kako navodi Rojters, portparol Kremlja Dmitrij Peskov „isključio je svaku mogućnost da je ruska vlada ili bilo koja vladuina agencija povezana sa hakovanje Svetske anti-doping agencije“.

WADA je potvrdila večeras upad ruske hakerske grupe u njen informacion sistem i „krađu“ informacija.

FEŠTA NA TERAZIJAMA: Ivana Španović postavila novi državni rekord! (FOTOGALERIJA)

Grupa pod imenom „Fancy Bears“, koja se bori za fer-plej u sportu, ranije danas saopštila je da je otkrila dokumente o dopingu američkih teniserki Serene i Venus Vilijams, kao i gimnastičarke Simone Bajls.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter