0
ATP

Teška pobeda Đokovića na startu Sinsinatija

Objavljeno: 13.08.14 u 08:30

Najbolji svetski teniser Novak Đoković zabeležio je pobedu 2:1 (6:3, 4:6, 6:4) nad Žilom Simonom u prvom meču Mastersa u Sinsinatiju.

Novak-Djokovic-at-Indian-Wells-2014-img18234_668

Verovatno su mnogi očekivali da se Srbin mnogo lakše nađe u osmini finala, ali je Francuz odigrao dobar meč i propisno je namučio trenutno najboljeg na planeti. Sam početak meča je pokazao da se Novak Đoković neće prošetati do sledeće runde u Sinsinatiju, jedinom turniru iz Masters serije koji nije nikada osvajao. Simon je u petom gemu stigao do brejka i poveo sa 3:2. Ipak, da je Srbin dovoljno psihički jak i da nije bez razloga najbolji na svetu pokazao je već u sledećem gemu kada je vratio izgubljeni servis, a zatim i brejkom u osmom gemu stavio tačku na prvi set – 6:3.

Ono što je Đokoviću pošlo za rukom u prvom delu igre, Simon je ponovio u drugom. Naš najbolji teniser je oduzeo servis rivalu, poveo sa 2:1, ali mu je pred kraj seta dozvolio da prvo izjednači na 4:4, a potom još jednim brejkom stigne do izjednačenja u setovima – 6:4.

Odlučujući deo meča je bio veoma zanimljiv. Prvi servis je imao Francuz i u tom gemu je odigrano neverovatnih 19 poena, a kao pobednik je izašao Simon. Đoković je dobro servirao, a pobednika je odlučio sedmi gem. Srpski as je tada uspeo da oduzme servis rivalu, a potom sigurnom igrom stigne do prvog trijumfa u Sinsinatiju i osmine finala – 6:4.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter