0
Fudbal
Dragan Stojković Piksi

FOTO: Starsport

PIKSI SE DOTAKAO SVILARA I PAVLOVIĆA: Govorio i o Birmančeviću! (VIDEO)

Objavljeno: 18.03.24 u 13:20

‘Orlovi’ se spremaju za nove izazove.

Reprezentacija Srbije počinje sa priprmama za Evropsko prvenstvo Nemačkoj, a prvi ispiti su selekcija Rusije sa kojom će naš nacionalni tim odmeriti snage 21. marta, dok će tri dana kasnije igrati sa Kiprom. Selektor ‘Orlova’, Dragan Stojković je na konferenciji za medije u Staroj Pazovi govorio o kadrovskoj situacijiEURU i novom ugovoru.

Takođe, Piksi se dotakao i Veljka Birmančevića koji pruža sjajne partije u dresu Sparte iz Praga.

– Što se tiče Birmančevića tiče, nije sporno da bude na širem spisku, u konstalanciji igrača nisam siguran da može na užem. Radi se o dobrom igraču, nema dileme, ali ne znam šta to znači. Spisak onaj konačni je najvažniji, na širi mogu i 50 da stavim, ali nema potrebe. Joveljića znamo, Birmančevića, debitovao je protiv Katara, poznati su njegovi kvaliteti. Pavlović? Što se tiče Birmančevića tiče treba da igra dobro i biće na radaru i u fokusu, nije neko koga ne poznajem, ja znam odlično sve igrače, kao što znam i igrače po Evropi i pratimo sve njih, one koji imaju naš pasoš, isplivao je Aleksandar Pavlović, njegovo ime je zapisano pre dve godine, nije neko koga ne znamo, ali nije imao seniorski staž, nije igrao za seniore – rekao je.

Istakao je da su oko Pavlovića pokušali sve.

-E, sad smo došli u ovu situaciju, ne treba da se ljutimo, niti treba, njegova odluka je. Pokušali smo sve, bili smo od decembra, pričali smo sa porodicom, Dejanom ocem, onda i agentom, a i sam Aleksandar. Tako da… Ja sam bio spreman da mu pošaljem poziv sada u martu, ali, po dogovoru koji smo imali, ostavili smo da se to reši posle Evropskog prvenstva, ja sam to ispoštovao, pritisak je bio veliki pretpostavljam i da je Nagelsman jednostavno moramo da ga pozove ovog puta pod zastavu Nemačke. Kada neko kaže izgubili smo Pavlovića, to nije tačno, niti je reč ‘izgubiti’, nije kako treba. Zato što ga nikad nismo imali, da smo ga imali, pa on otišao da igra za Nemačku, možemo konstantovati da smo ga izgubili, bili smo fer i korektni, uradili smo sve što smo mogli, ali, jednostavno… Njegova odluka je takva-kakva je i želimo mu sve najbolje. Citiraću, postoje tri segmenta koja su važna. Prvi je da poseduje pasoš, da ga ima, on ga ima, njegov otac je Srbin, majka je Nemica, ali ima naš pasoš – naveo je i dodao:

-Drugi segment je da ga selektor pozove, bez poziva ne možeš da igraš. Treći, da pokažeš želju da igraš, prva stvar je okej, druga je okej, ali ona najvažnija stvar je da li želiš i da li hoćeš, nije to laka odluka, neko može da kaže ovako ili onako, da komentariše, ali želimo mu sve najbolje i taj pritisak, presing koji su imali kada su videli da se Srbja ne šali po tom pitanju, odlučili su tako i želimo mu sve najbolje. Nema ljutnje – jasan je.

Na kraju se je pričao o Miletu Svilaru koji je odbio poziv za martovsko okupljanje.

– Znate već o čemu se radi, mi smo bili obavešteni od sportskog direktora Rome, da on ne želi da brani za Srbiju. Mada, ne znam ni kad je branio, nismo izgubili ništa, to je njegova odluka. Nema tu neke velike priče, neće biti poziva naravno. Koji su razlozi, u to ne ulazim, to su njegove privatne stvari i pustimo momka da ima svoju karijeru i to je to. Prezadovoljni smo onim što imamo, Vanja, Rajković i Petrović su golmani visoke klase, imamo golmana Partizana koji zaista pruža odlične partije i prošle godine i ove… Je l’ tako? On je bio već u reprezentaciji, nije neko koga ne znamo, imamo Ilića, imamo dosta golmana, ne brine me ta odluka, ne ulazim u razloge zašto i kako, izaći ćemo u susret i nećemo ga više zvati, nikakav problem – zaključio je Piksi.

BONUS SADRŽAJ:

JEZIVE SCENE: Fudbaler kao pokošen pao na teren, pa krenuo da se trese! (VIDEO)

 

2
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter