0
Fudbal
Dragan Stojković Piksi

Piksi (FOTO: Starsport)

SELEKTOR SRBIJE GOVORIO O NOVOM UGOVORU: Evo da li Piksi ostaje i posle EURA!

Objavljeno: 18.03.24 u 12:45

‘Želimo kontinuitet u radu i meni je drago zbog toga, sve drugo je čista formalnost.’

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije povodom pripremnih mečeva za Evropsko prvenstvo. Naš nacionalni tim igraće protiv Rusije 21. marta i tri dana kasnije sa Kiprom. On je otkrio da neće moći da računa na dvojicu fudbalera, a potom se dotakao i novog ugovora koji ga vezuje do 2026. godine.

-To vas interesuje… Prošle nedelje smo razgovarali, pregovarali i dogovorili. Želimo kontinuitet u radu i meni je drago zbog toga, sve drugo je čista formalnost. Naravno da svim stvarima vezanim za budućnost, Srbija je uvek bila na prvom mestu, sve razgovore koje sam imao su ostali po strani, reprezentacija Srbije je prioritet, naravno. Tako da… Drago mi je da smo pronašli zajednički jezik da se borimo i da ćemo nastaviti – poručio je.

Dodao je da ih očekuju dve važne utakmice i dotakao se igračkog kadra.

– Imamo dve utakmice koje su nam važne u toj nekoj pripremi, pre svega na planu samopouzdanja i igre koju želimo da pokažemo i sistema. Izbor igrača je takav, kakav je, znate da ima dosta igrača koji su se mučili ili se muče sa povredama, da ne nabrajam. Mogu naravno, Gudelj je počeo juče da igra, tu je mali Nedeljković koji je trebalo da bude ovde, ali niti igra, niti trenira, ne znam ni gde je. Da li je ovde, da li je u Birmingemu, Ilić je povređen, Đuričić takođe. Veljković je počeo juče posle dva meseca, Grujić ima malu minutažu, Ristić je povređen, šteta. Radonjić koji nema dovoljnu minutažu, ima dosta igrača, pomenuo sam ih, pomenuo sam koje znate i koje ja znam – naveo je.

Istakao je da dolaze nova imena.

-Došla su novija imena, želim da vidim, ono što sam pratio i gledao, ono što sam video potpuno zaslužuju da se ukaže šansa i prilika da ih vidimo na delu. Srećan sam što je s nama Zdjelar, njega znate, ali ja ne znam. U tom smislu, drago mi je da ću u ove dve utakmice vidim njegove kvalitete. Tako da… Svi ovi igrači su tu, deo su grupe, ali u momentu ih znam, znam ko su, šta su i koliko mogu. Što se tiče Terzića, on je povređen isto. Pitali ste za Nastasića, on je zbog privatnih problema otkazao, neću da ulazim u problematiku i privatnost nečiju, ali po objavljivanju spiska, on se zahvalio i ne može da dođe, što potpuno razumem i to je to – jasan je Piksi.

BONUS SADRŽAJ:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter