0
Fudbal
Dragan Stojković Piksi

FOTO: Starsport

PIKSI OTKRIO DA LI MENJA FORMACIJU: ‘To je ta polemika!’ (VIDEO)

Objavljeno: 18.03.24 u 13:35

‘Videćemo u kom su stanju, ima igrača koji su odigrali puno minuta’

Nacionalni tim Srbije očekuju dva okršaja u martu u okviru pripremnih mečeva za Evropsko prvenstvo Nemačkoj. ‘Orlovi’ će odmeriti snage protiv Rusije 21. marta i Kipra tri dana kasnije. Selektor naše reprezentacije, Dragan Stojković je održao konferenciju za mediju u Staroj Pazovi povodom ovih utakmica. 

Piksi je najpre otkrio da neće moći da računa na dvojicu fudbalera, a zatim otkrio da li ostaje na klupi Srbije i nakon evropske smotre, a govorio je i o grupi na EURU. Osim toga, Stojković je pričao o večitoj dilemi, a to je promena sistema i otkrio da li će igrati u istoj formaciji sa trojicom pozadi ili se ipak odlučio na nešto novo.

Pa, znate kako da pričam o taktici, ne krijem ništa. To je ta polemika gde vas napadaju gde Srbija ne može sa tri pozadi, evo, igraćemo sa četvoricom. Ta baza sa četiri beka, probaćemo to, videćemo na šta će to da liči. Bitno je da igrači prihvate te neke principe igre sa trojicom ili četvoricom. E, sad, da li će biti 4-3-3, 4-2-3-1, to je podsistem, čisto da znaju malo. Ovo su podsistemi, da ih edukuju da ne greše previše. Videćemo u kom su stanju, ima igrača koji su odigrali puno minuta, zaista su odigrali svaku utakmicu, a ima igrača koji su bili u toj minutaži na zadovoljavajućem niovu, procenićemo šta je najbolje – poručio je i dodao:

-U Moskvu idemo da pokušamo da pobedimo, jer svaka pobeda je nam donosi dodatno samopouzdanje. Sutra ćemo raditi na tim nekim stvarima taktičke prirode. Zato mi je žao što nema Ristića, Gajić je tu, što sam pratio rusku ligu i CSKA i Zenit i sve ove utakmice, to deluje dosta dobro i to su igrači koji su poznati, nisu pali s Marsa. Naravno, važno je da iskoriste šansu koja se pruža, a dobiće – naveo je Stojković.

BONUS SADRŽAJ:

MELOUN POBESNEO ZBOG JOKIĆA: Trener Denvera nasrnuo na sudije zbog sramne odluke! (VIDEO)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter