0
Evroliga

Kevin Punter, #7 of Partizan Mozzart Bet Belgrade, Alen Smailagic, #9 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and Frank Kaminsky, #44 of Partizan Mozzart Bet Belgrade celebrate during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Panathinaikos Athens Istanbul at Stark Arena on November 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DOBRE VESTI ZA PARTIZAN: Crno-beli konačno kompletni na spoljnim pozicijama, da li neko može da ih zaustavi? (VIDEO)

Objavljeno: 10.12.23 u 12:58

Kaminski je ove sezone odigrao 11 utakmica za Partizan u Evroligi i prosečno postizao 9,5 poena, uz 3,5 skokoa po meču

Centar Partizana Frenk Kaminski vratio se treninzima i velike su šanse da bude na parketu na utakmici protiv Žalgirisa.

Čak bi mogli da ga vidimo na parketu i na meču ABA lige, gde se Partizan sastaje sa ekipom Studentskog centra.

Amerikanac je povredio rebro na meču protiv Panatinaikosa, zbog čega ga nije bilo na utakmicama protiv Monaka i Armanija.

Kaminski je ove sezone odigrao 11 utakmica za Partizan u Evroligi i prosečno postizao 9,5 poena, uz 3,5 skokova po meču. U ABA ligi ima prosek od 13,1 poena i 4,4 skoka po utakmici.

Kaminski je takođe pokazao da ima odličan šut za tri poena (53% u ABA ligi, 42% u Evroligi), što Partizanu omogućava dosta više opcija u napadu. Trener Obradović je na poslednjih par utakmica eksperimentisao sa Kaboklom, Ledejem i Smajilagićem u istoj postavi, i rezultaj toga je bio: Ponižavanje FMP-a, slavlje protiv jednog od glavnih konkurenata za naslov EL – Monaka, nakon produžetaka, kao i trijumf nad veoma skupom ekipom Milana. Takođe treba napomenuti i mladog Balšu Koprivicu, koji kada god dobije priliku da igra, odlično iskoristi svoje minute.

Kao što jedna Partizanova pesma kaže „Kreni i sve pred sobom melji“, crno-beli su krenuli da melju, i deluju mnogo ozbiljnije nego na početku sezone. Ostaje žal zbog činjenice da „Parni valjak“ nikako od početka sezone ne može da bude skroz kompletan, tako da će na sledećem meču ABA lige, crno-beli biti bez Trifunovića i sveže povređenog Avramovića, koga zbog povrede noge čeka pauza od skoro dva meseca.

 

Standings provided by Sofascore
10
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter